tisdag, september 07, 2010

Din Hälsa?


När börjar du ta hand om din hälsa?
är det när du märker att du inte mår bra, är det när du märker att du kanske lagt på dig några extra kilon, eller försöker du förebygga det genom att faktiskt kontinuerligt serva din kropp?
Får du i dig tillräckligt med vitaminer och Mineraler idag? äter du rätt enligt tallriksmodellen varje dag eller blir det lätt lite halv/hel fabrikat, grönsaker som mognat i containrar långt från solens näringsrika strålar. har du daglig motion?
Eller är du som nästan alla, du slänger i dig maten, luchen består oftast av någon ljummet från närmaste lunchrestaurang, och på kvällen är det soffan som gäller.
Du har hört att det är bra att få i sig lite extravitaminer så du köper någon billig multivitan från Ica, även om du vet att den antagligen inte gör någon nytta, för den är ändå bara full av kemiskt framställda fuskvitaminer.
du gnäller lite lätt över att magen börjar bli större och större och det mesta på dig känns slappare och slappare!
Jag tycker det är synd att så många av de jag känner tar så dåligt hand om sig själva, och att de sedan gnäller om det, sen har vi en del av mina vänner som faktiskt gör något åt det, dessa kan jag bara säga BRAVO, keep it up!
och till alla er andra läsare där ute, offra de få timmar och kronor på er själva och serva era kroppar, ni kommer tacka er själva i slutändan när ni vid 80 års ålder är fortfarande vid god vigör, och kan ta hand om er själva, och "lever det glada livet" då ni som pensionärer har massor med tid, och faktiskt hälsan kvar att använda tiden till att umgås med barnbarn och vänner och familj!

(Detta blogginlägg sponsras av http://tommy.gokyani.com :p ) skämt åsidor, vill ni prova något bra att serva kroppen med så säg till!

Dokusåpor och förnedringstv

Jag har en teori varför dessa dokusåpor och annan form av förnedringstv blomstrar som det gör, varför tycker många det är så kul att se på när andra gör bort sig, varför har alla dessa tv program där man rent ut sagt förnedrar sina medmänniskor för tittarsiffror så många tittare.
Jag tror att många idag lever "their life in quiet desperation" missnöjet blir större och större för man har inte tid till ett eget liv och man vill se att andra har det värre! och det är alltid lättare att titta på andra som är fetare, latare, sämre än en själv istället för att rycka upp sig, ta tag i sitt eget liv och faktiskt försöka förbättra det.
Det är mycket lättare att titta på "biggest looser" där dessa kämpar och förnedrar sig på tv än att faktiskt ta på sig sina träningskläder och själv gå ut och gå en timmesrunda, eller släpa sig ner till gymmet, eller bara skippa den där extra McDonaldsburgaren.
Eller att se alla som skämmer ut sig i Idol auditions istället för att själv försöka följa sina drömmar, då kan man bara sitta där med godiskålen i knäet och fjärrkontrollen i handen och tänka, fan tur jag inte gjorde bort mig när jag följde min dröm, jag skippar mina drömmar och tittar på när andra kämpar för sina istället och gör bort sig!
MEN Oavsett hur dåliga dessa är så är dom många gånger bättre än dej som sitter hemma i TV soffan, för dessa tjejer och killar följer sina drömmar, de försöker lyckas istället.
och oavsett hur många gånger man misslyckas så har man egentligen inte misslyckats förän den dagen man begraver sina drömmar eller ger upp på sina mål!

Så istället för att bara titta på alla dessa förnedrings program och dokusåpor, TA TAG I DITT EGET LIV ISTÄLLET!

Biltjejer!


Har på senare tiden på g.org läst en hel del bloggar framför allt från tjejer som blir dåligt behandlade och ifrågasatt hela tiden pga att de är tjejer med bilintresse!
Jag kan inte riktigt förstå dessa som ifrågasätter dem, bara för att de är tjejer? det är sådant som vad har de att göra vid en bil, dom ska se snygga ut inte rota med motorer och olja ner sig mm mm.
Dessa kommentarerna är utanför min förståelse, varför skulle det vara så konstigt att de har samma intresse som en kille, bara för att dom är snygga? Varför skulle inte de kunna klara eller gilla att skruva, trimma, bygga med bilar precis så som jag och många av mina killkompisar gör!
Trodde inte könet, eller hudfärgen för den delen skulle spela någon roll i vilken hobby man sattsar på, det handlar väl helt och hållet om ens uppväxt, och ens socialabakgrund? eller är jag helt ute och cyklar här.
Jag tycker de ska stå på sig, det är väl inte konstigare än att killa pluggar till dagis"fröknar" eller lagar mat? eller sysslar med ridsport? ingen skillnad, utan låt alla göra det dom vill för att de tycker det är kul, sluta bry er som att vi är fysiskt olika, vi kan ändå tänka likadant och tycka likadant!!