torsdag, november 20, 2008

Torsdag - Thursday - Dienstag

Kärt barn har många namn.
ytterliggare en dag där jobbet inte har något särskilt alls att rapportera, det har varit en ganska händelselös dag, vi hade lite smågrejor att ta hand om, var och tittade på det som eventuellt ska bli våra nya lokaler, och skissade på hur vi vill att det ska se ut.
Sen stack jag lite tidigare för att hinna hämta Michelle
åka hem och byta om på henne till lite finare kläder, ta ut pengar till Daniel present, som var mmm aldeles riktigt Pengar, han behöver det eftersom han håller på att renovera sitt kök.
sen iväg och tanka bilen, körde på ånger nästan och så iväg till Daniel, vi var inte så många där, det var jag och Michelle, Syrran, och Sarah, Mamma och Anders, och Anette min moster.
och så Daniel givetvis, vi åt en mkt god smörgåstårta som jag blev så mätt efter, sen var det massa hemmabakade kakor, jag fick nästan rullas hemmåt.
väl hemma så la jag Michelle och läste för henne, sen kom Sandra hem från sin träning och tog över, så jag satte mig och spelade lite EQ2 fortfarande lika avkopplande och kul som alltid.
han även titta på lite scrubs med Sandra, så nu ska jag snart gå och lägga mig
har lite bilder från kalaset, så dessa kommer upp imorgon, glömde mobilerna i bilen :-)

Sov gott alla!

hmm jag ser inte så mkt på tv ju!

Stäng av tv:n om du vill komma till oftare.

En ny amerikansk studie visar att olyckliga ser mer på tv.

Människor som mår bra å andra sidan, lägger sin tid på sex och läsning.

En omfattande ny studie visar att olyckliga människor ser mer på tv. De som upplever sig som lyckliga lägger mer tid på att läsa böcker och umgås.


Det är universitetet i Maryland som har analyserat 34 års data insamlat från mer än 45 000 människor. Resultatet publiceras i decembernumret av Social Indicators Research. Studien drar slutsatsen att tv-tittande får dig att må bra på kort sikt, men leder till nedstämdhet i längden.


Det visade sig att olyckliga människor lägger 30 procent mer tid per dag på att se på tv, än väldigt lyckliga. Forskarna slår fast att tv-tittande är ett nöjsamt tidsfördriv för stunden, men att det inte leder till några bestående lyckokänslor. Dessutom tar det tid från andra aktiviteter, som kanske skulle ge mer välbehag på sikt. Med andra ord – tv får människor att bli mindre lyckliga.


Sex och läsning bra för lyckan

Vidare fann man att aktiviteter som sex, läsning och att umgås med andra korrelerade med lycka.

Att se på tv, å andra sidan, var den enda aktiviteten som hade en direkt koppling till att må dåligt.


– Att se på tv är inte svårt, ingen träning eller ansträngning behövs, så människor som saknar social förmåga kan ägna sig åt det, säger forskarna bakom studien.

– Kronisk nedstämdhet kan påverka både jobbet och sociala kontakter negativt, men att klicka på en fjärrkontroll för att bli underhållen orkar de flesta. Nedstämdhet leder till mer tv-tittande.


Olyckliga gifta par ser också mer på tv. Lyckligt gifta par har 30 procent mer sex och läser dagstidningar oftare.

Alla på kontoret leker


Mattias hade ordnat nya program till X1an och alla skulle installera och leka nu. Ja vi är ett gäng nördar, men vi har kul i varje fall :)

Tror du på tomten

En man var ute i skogen och joggade,han springer fram mot en glänta, och där tycker han sig se jultomten.

Han joggar sakta fram för att se efter ordentligt, och det är mycket riktigt jultomten som står där.

"Men se Tomten", säger mannen, "jag trodde inte att du fanns"!
"Jodå, jag finns", sa tomten, "men det är ju inte meningen att
ska få syn på mig så här när det inte är julafton, så om du
lovar att inte säga nå't så ska du få önska dig tre saker"

"Självklart", sa mannen. "Jag lovar att inte säga nå't, men kan
jag verkligen önska precis vad jag vill?"

"Ja", sa tomten, "önska du så får vi se vad jag kan göra".
"Då vill jag ha en riktigt dyr och häftig sportbil", sa mannen.

"Ja, det är enkelt, nu står den i ditt garage där hemma", sa tomten.

"Och så vill jag ha massor av pengar, riktigt snuskigt rik vill
jag bli", sa mannen.

"OK, ditt bankkonto är obegränsat från och med nu", sa tomten

"Så vill jag ha en ung söt och villig blondin", sa mannen.

"Oj då", sa tomten. "Det blir värre det....jag kan försöka ordna
det, men då måste jag be dig om en gentjänst".

"Ja, det är inga problem", sa mannen, "jag gör vad som helst!"

"Då skulle jag vilja sätta på dig", sa tomten.

"Ja, vad f-n, det kan det vara värt", tänker mannen, och ställer upp
sig mot en trädstam och drar ner
joggingbyxorna, och tomten sätter på honom av hjärtans lust. När han
precis är färdig lutar han sig fram mot mannens öra och frågar "Hur
gammal sa du att du var?"

"42 år", svarar mannen

"Och tror på tomten????????".............

Hata inte spelaren...Hata spelet

The Game " Spelet" av Neil Strauss är den boken jag håller på att läsa nu,
väldigt intressant, även om jag inte skulle kunna bli eller göra som dom i boken, är inte i min natur, hmm kanske därför det aldrig funkade för mig att "ragga" när jag var yngre och ofta på krogen... jaja i varje fall så om inte annat så är det fortfarande väldigt intressant och lärorikt att läsa hur man kan förändra sig och på så sätt få helt nya resultat i samma situationer :-)



---------------
"Detta är en sann historia. Det hände på riktigt. Män kommer att förneka det. Kvinnor kommer att betvivla det. Men jag ger er sanningen här, naken, sårbar och störande verklig. Jag ber om er förlåtelse på förhand. Hata inte spelaren ... hata spelet." Neil Strauss, rockkritiker och medförfattare till Mötley Crües, Marilyn Mansons och porrstjärnan Jenna Jamesons skandalbiografier, tröttnade på att vara en AFC (average frustrated chump) och tillbringade två år tillsammans med ett antal män vars enda mål är att bli världens bästa förförare, PUA:s (pick-up artists). På vägen träffade han bl a Tom Cruise, Britney Spears, Paris Hilton och Courtney Love. Resultatet blev Spelet , en reportagebok som kan läsas både som en handbok i hur man får kvinnor på fall och en provocerande berättelse om författarens egen förvandling från groda till prins. "En enormt underhållande berättelse. Jag älskade varenda sida av den. Och jag kommer aldrig att låta Neil Strauss komma närmare min fru än 15 meter." Esquire Magazine "En förkrossande modig och hänsynslös handbok i förförelse." The Observer Översättning Ingela Bergdahl Neil Strauss är bosatt i Los Angeles och skriver bl a för Rolling Stone.

Neil Strauss är en amerikansk journalist och bästsäljande författare. Han skriver för bla. The New York Times och Rolling Stone. Strauss är mest känd för boken Spelet där han behandlar ämnet raggning, uteslutande ur ett manligt perspektiv. (Källa: Svenska Wikipedia)
----------------


En längre och bättre recension kommer senare när jag läst lite mer av boken, jag är ingen snabb läsare!