lördag, augusti 22, 2009

TV vs Dator

Funderade lite på det där med att min dotter väldigt ofta vill sitta framför TVn eller Datorn!
Jag är helt emot att använda tv och filmer som barnpassning, och hos mig är TVn väldigt sällan igång! detta då jag anser till viss del den vara fördummande!
man blir matad med en massa men man är inte själv aktiverad, hjärnan går bara på halvfart och blis slö och mushig istället för att få jobba.
Jag tittar själv väldigt lite på TV, jag har lite serier jag följer och detta gör jag när jag vill inte när TVguiden bestämmer att de ska gå, tackar Internet.
Så när Michelle vill sitta framför något som inte är Lek, som givetvis är det jag föreslår oftast, så låter jag mycket helre henne sitta framför datorn.
Detta för där måste hon tänka, hon är mer eller mindre aktiverad där, det finns massa bra sidor med pyssel, prova på mm mm, så i mina ögon är Datorn, ett bättre alternativ än TVn alla gånger, och det är anledningen till att jag också ser till att hon har sin egen dator redan!

But i really dont know if you can do that

Semester efter semestern

Skulle behöva semester nu efter min semester, det har varit en ultra intensiv vecka, men imorgon åker vi hem 4,5 timmar på tåget sen är man hemma i hemmets trygga vrå.
Ska faktiskt bli skönt, visst vi har haft underbart kul och trevligt tillsammans. Men det tar på energin att ensam sysselsätta, se efter och ta hand om en 5 åring under en hel veckas tid.
Tro nu inget jag Älskar min dotter mer än livet själv, och har verkligen älskat denna veckan med henne!

Måndag: Tåg till göteborg aldeles för tidigt, tog 2 timmar dit, sen ut en sväng till Paintworx, fick skjuts till Lek och buslandet där vi spenderade 4 timmar c:a, och jag var så trött efter 1 timmes busande, och stendöd efter 2 timmar :) Efter det drog vi till hamnen och gick ombord och tittade på en massa krigsskepp.
På kvällen bar det iväg till Linda och Paul, kan inte nog säga hur trevliga och underbara dom är, tack vare dom blev vår vistelse i Göteborg helt enastående och vi utnyttjade verkligen hela tiden där, Paul skjutsade mig och Michelle överallt, vi fick sova och bo hos dom, Han ringde med jämna mellanrum och kollade att allt var ok, att vi hade kul mm.
Sen stack vi i varje fall vidare till en texas restaurang och käkade riktigt gott och snackade skit.

Tisdag: Upp vid 7 på morgonen för att Paul och Linda skulle till jobb, jag fick köra Lindas Kompressormatade Mini Cooper S "Sheriffen" SJUKT kul, Michelle såg General Lee, Pauls Turbo Mini Cooper, och ville ha en sådan själv! Vi fick skjuts in till att Terrarioum, Akvarie med massa kul djur, hajar, rockor, och rum där man fick prova på och eperimentera mm där var vi från 11 till 14 sen gick vi och åt. vid halv 3 ställde vi oss och köade utanför Lisseberg, som öppnade kl 15. In där och åkte sååå mycket karuseller fram tills halv 8 på kvällen, Michelle fick åka allt hon pekade på som hon hade längden till, och det var MASSOR.
Avslutade Med en stor bergochdalabana som hon ålskade, Det är min dotter för hon är en riktig Daredevil ;)
Efter det så kom Paul och hämtade oss, vi hämtade våra väskor och fick skjuts till Tåget.
Tåget gick vid kvart i 9 på kvällen och vi var framme i stockholm 5 i 12 på natten.
tåg Pendeln till Pappa och somnade gott där på kvällen!

Onsdag: Var ute och lekte med Michelle på dagen, hon träffade en ny kompis Felicia, en jämnårig tjej och de hade JÄTTE kul tillsammans, skönt för michelle att få lite jämnåriga att leka med också och inte bara behöva "hänga" efter Pappa hela tiden.
På eftermiddagen så stannade Michelle hos Pappa och Agneta och jag åkte ut och Träffade Anna, vi handlade med oss mat och lagade middag tillsammans, och såg en film på kvällen, supertrevligt var det och något som jag verkligen sett fram emot.

Torsdag: En dag då jag och Michelle båda tog det lugnt, eller så lugnt det gick med ett hus med nu 4 busungar i, det var Michelle, hennes 2 kusiner Noel och Adrian, samt Felicia. Felicia var också där eftersom hon skulle följa med oss på Ålands färjan på fredagen.

Fredag: Upp aldeles för tidigt kändes det som, och åkte taxi till Färjan, där åt vi en god frukost brunch och sen gick vi och satte oss vid barnrummet, där barnen fick chansen att leka hela resan, med en lite sväng ut på däck för att få lite och frisk luft. Har blåste ett glas med öl rakt över pappa och Adrian som fick hela håret fullt med öl, som vi fick in och tvätta av. Sen så var det mest att sitta och prata hela vägen till Åland där vi bytte båt och åkte hem igen. Barnen lekte så att de var så trötta att de knappt visste vart de skulle ta vägen när vi kom hem.

Lördag: idag har vi inte gjort något särskilt, det har regnat hela förmiddagen, så vi åkte ut och handlade lite nya skor till Michelle, sen hem så det får leka så mycket de bara orkar, Har börjat märka på Michelle att det varit en intensiv vecka och att hon är riktigt trött nu. Men jag tror att även hon har haft kul, och att det varit skönt att komma iväg och vara med Pappa lite, träffa Farfar, och sina kusiner, de har verkligen kul tillsammans.
Ikväll ska vi ju iväg och träffa Stephanie min kusin och äta middag, så jag får väl uppdatera min resedagbok efter det.

Vallåkra besvikelse

Har inte haft tid att skriva av mig om detta ännu men är lite besviken på vallåkra
Jag kämpade som ett djur med att fixa plats för vår "klubb" på vallåkra, åkte dit satte upp pinnar och markerade området.
Försökt hålla vår tråd levande här på garaget, köpte material för privata pengar mm.
och är det inte så att det är vi Entusiaster som gör hela vallåkra utställningen?
Är det inte så att man bör berömma och ta hand om de klubbar som finns där ute? det är ju vi som driver hela hobbyn vidare? eller är jag helt fel på det?

Min besvikelse ligger ett par saker

1. När vi kommer till Vallåkra så tyvär hade jag inte någon bil så jag var sammåkande och då behöver jag betala inträde, då det endast var FÖRAREN till bilen som kommer in gratis, kan väl till viss del förstå detta men ändå? vi var där 6 på morgonen för att fixa detta!

2. När vi kommer in så får jag reda på att alla de bilar som vill ställa ut måste stå med sina klasser annars bedöms dom inte!
så vi som klubb/förening förlorade nästan alla bilar som skulle stått i vår monter, jag hade 3 eldstjälar av 8 möjliga kvar i montern! TACK FÖR ATT NI STÖTTADE SKÅNE CRAZY TOUR!

Jag tycker det är riktigt synd att de som ville stötta sin klubb behandlades så! att de inte fick bli bedömda
undrar hur många bilar som inte blev bedömda och hur mycket som pågick bakom kulisserna, kan ärligt säga att jag såg många bilar som klart hade spöat de som fick priser
även om många av dom som faktiskt fick priser var värdiga vinnare

Årets nykomling var en av dom, GRATTIS!

Så nu har jag gnällt av mig, dax att ta nya tag inför nästa års event med Skåne Crazy

filmer och barn

Undrar om det är jag som är väldigt sträng eller om det är andra i min närhet som är slapphänta?
Själv har jag lite policys vad som gäller film och Min dotter Michelle
Hon får normal bara se film på fre, lör och sön kväll, dvs helgkvällar.
1 film är det då som gäller, någon enstaka gång har hon fått se 2st om de varit väldigt korta.
vidare så är det uteslutande Barnfilmer som gäller.
Vill inte att hon utsätts för onödigt våld mm, det finns en anledning till åldersgränserna på filmerna.
En sak dock som förvånar mig är att en film som har naket i sig har ofta en högre åldersgräns än vad våld har, personligen ser jag helre att Michelle ser en film där någon råkar vara naken i eller kramas, pussas och visar kärlek, än någon där de slåss och är elaka mot varandra.
Men ändå så ser man filmer som Turtles mm där det slåss till höger och vänster med barngräns på, det är precis som det är accepterat att slåss men inte att älska.
inte konstigt vår värld är som den är när vi säger att det är ok att bråka och slåss.

Tillbaka till topic, jag har haft ett litet dilema här och hoppas jag slipper ställas inför det den sista dagen här.
Michelles yngsta kusin 3 år älskar Spider-Man en film som har 13 eller tom 15års gräns, och han har tjatat väldigt mycket om att se den, detta är ingen film jag vill att Michelle ska se, ta mig rätt nu, jag älskar själv Marvels filmer mm, men som sagt den är ännu inte lämpad för en 5åring i mina ögon. jag har lyckats komma runt det fram tills nu, och hoppas jag ska fortsätta göra det i 24 timmar till.

är det jag som är väldigt sträng och inte låter hon göra som de andra barnen?