måndag, april 20, 2009

Bilsäsongen igång jippi

Då var äntligen bilsäsongen igång, detta har jag längtat efter, komma ut på bilträffarna, träffa likasinnade och bara snacka bilar, höga hastigheter och dumheter.


Bilhobbyn har egentligen 2 olika delar, eller rättare sagt 3 olika delar.


jag tillhör 2 av dom än så länge, sen får ni själva gissa vilka





1. Det är dom som vill ha mkt krut i bilen , som kör drag både lagligt och olagligt.
avundas dom deras riktigt grymma bilar, där är så mkt power i dom, igår t.ex på malmö träffen var en så snygg och kraftig Z350, hade nog lätt kunnat ge min ena njure för den bilen! killen som äger den har lätt lagt in 2-300'000kr i bara trim, sen kostar bilen ytterligare 3-400'000kr ny.



2. Sen har vi dom som lägger allt krut på en bil som ska synas, en headturner så att säga. Dessa har ofta stora problem med farthinder pga att bilarna är väldigt låga, här kan man hitta både sjukt snygga bilar, extrema bilar och stilrent snygga, där man inte riktigt kan se att bilen är ombyggd från orginal, den är mera av perfektionerad så att säga. Denna kategorin är nästan den vanligaste och här hamnar de flesta, både de från kategori 1 och kategori 3 har en del av denna många gånger. så som den Z350 ovan.

3. Slutligen har vi de som vill höras, de som läggar alla pengar de äger i bilstereo utrustning, de har fler högtalare än man orkar räkna, ljudbyggen som inte är av denna värld som är sjukt integrerat i allt i bilen, det byggs in, fixas och trixas, för att få allt att låda perfekt och högt.

Vad är det då som gör denna hobby så rolig och som lockar så många killar, och fler och fler tjejer. och varför nästan uteslutande på sommaren?
För min del kan jag bara säga att det är gemenskapen, och att skapa något, för allt handlar om att förbättra och bygga om sin bil oavsett om det är utseende, motor, eller billjud, men alla lägger vi ner massor av timmar att göra något bättre, och sen är det ju så att mycke vill ha mer, har man en gång börjat så kan man inte sluta när man är "klar" för man blir aldrig klar, allting kan alltid bli bättre.
Men vi brinner för vår hobby, och vi önskar så att vi kan hitta ett samförstånd med lagen, för många många gånger är våra bilar, bättre och säkrare än mycket annat ni hittar där ute, men ändå så är det oss det klankas ner på och inte den smått sönderröstade volvon som rullar bredvid, men för att vi har vita diodljus som lyser bättre så är det vi som får skit!

Nej nu kom jag av banan och jag vet egentligen inte riktigt vart jag ville komma hehe

jag återkommer