onsdag, oktober 01, 2008

hur ska man leva sitt liv?

Så många tankar, så mycke oklarheter.
Vi vill och bör sälja huset, det är väl det stora nu, men sen då, när får vi det sålt, vad gör vi om vi inte lyckas sälja det?
och om vi säljer det, vart tar man vägen då?
Att få en lägenhet är nästan omöjligt och känns inte som ett bra alternativ ändå?
men talar man med banken så rekomenderar de en till att ta en hyres framför att köpa något som enligt dem själva skulle ha samma månads kostnader för mig.
Jag har som sagt varit på banken och där räknade vi på hur mkt mitt boende kan kosta och vad jag kan klara.
och trots att vi var rörande överens om att en hyresrätt på 3-4 rumm med en viss månads kostnad skulle vara samma månads utgift för mig som ett hus för X antal kronor, så sa han i princip, ta hyres och kom tillbaka senare.
Jag förstår inte, i mina ögon så borde köpes alternativet utan tvekan vara bästa, då det inte bara enbart äter pengar utan har en möjlighet att faktiskt öka lite i värde, även om det inte kanske är mkt, beroende på vad jag gör.
Så när jag då tittar på min framtid, så Hyreslägenhet, ok kan jag väl gå med på under en väldigt kort period för att bygga upp ett sparkonto! men det är nästan omöjligt att komma in på, finns ju inga riktiga köer i trelleborg längre.
då blir det att flytta hem till min mor igen en tid, och hur kul är det?
samt om vi båda bor bort från Trelleborg i mer än 3 månader så förlorar vi dagisplatsen för vår prinsessa här och måste rycka upp henne med i osäkerheten.
hmm men som sagt vi måste sälja detta huset först!

Banken idag

Då skulle man träffa nya banken idag, ska se vad de kan erbjuda och om det kan bli bättre för mig där när vi sålt huset och jag köpt mitt nya?
På fredag har vi första visningen, spännande spännande, så det blir till att städa hela eftermiddagen sen!