fredag, december 11, 2009

Always do a little MORE than you are paid to...

Det är intressant att observera hur människor är programmerade att ALLTID göra så lite som möjligt eller i alla fall bara så mycket så att dom hankar sig fram.
Och att många fortfarande fantiserar om den stora vinsten eller den där speciella grejen som ska hända och ge dom det dom vill ha.
När sanningen är precis det att dom FANTISERAR.
Det är väsentlig skillnad på att målsätta sig och att jobba mot sina mål.
Och att fantisera.

En målsättning som bara skrivs ner och aldrig sätts i handling är just det en FANTASI.
Och det är det ingen som blir rik på.

Art Linkletter skrev ner några kloka ord som kan hjälpa oss på vägen.

Always do a little MORE than you are paid to.Give a little MORE than you have to.
Try a little HARDER than you want to.Aim a little HIGHER than you think is possible.
And in Christmas time and for the rest of the year give ALOT of thanks to God for health, family, and friends.


-Art Linkletter

bloggföljetong

Kommer nog bli en bloggföljetong så småning om när jag har tid att utveckla det jag påbörjade i Lucia på dagis inlägget, kul att se att det skapade motreaktioner och kommentarer.
Keep em coming!

Till alla Förskolefröknar

Mitt Lucia inlägg var inget klagomål till er ABSOLUT INTE!!!
Ni som jobbar på min dotters dagis, jag är så sjukt imponerad över att ni gör ett fantastiskt jobb.
Min dotter älskar er, jag tycker ni är suveränt duktiga, och vill passa på att ge en ELOGE till alla ni som faktiskt jobbar med att lära våra barn, se efter dom och vara förebilder för dom!!!
Så med detta vill jag säga att jag uppskattar verkligen ert arbete och den tid ni lägger ner, och i mina ögon så ska alla som jobbar med att utveckla och ta hand om människor få MYCKET MER BETALT för det jobb och tid ni lägger ner!

Lucia på dagis part 2

Hej Anonym TACK för din kommentar!
det är precis sådant här jag vill skapa, tänka, göra!

För det var inget klagomål i min blogg, utan jag tänker öppet eller högt så att säga!
Men en sak jag märker mycket genom de människor jag träffar och hjälper är att det behöver ledas, så fort man släpper dom att ta eget ansvar så stannar det, oavsett deras mål och önskningar, men så fort man "leder" dem så händer det saker!
och detta tror jag att vi idag så mycket lär oss att följa någon,
Hemma följer vi mamma och pappa, vi följer dagisfröknarna vad de säger, sen skolans lärare som säger vad vi ska göra, och efter det i arbetslivet så följer vi en chef eller liknande som säger exakt vad vi ska göra.
och detta är bra på så sätt att annars hade vad som helst kunnat hända, det som är synd är att många tappar sin förmåga att tänka själv, ta egna beslut och iniativ.
Jag tror att vi skulle behöva målsättning som en del i skolan och på dagis. hjälpa våra barn att kämpa mot något och inte bara glida med!

Lucia på dagis

Som förälder är jag givetvis stolt över hur duktigt michelle lärt sig sångerna, och versen, eller hur söt hon är i sitt Lucia Linne, sitt blonda hår som lyses upp av Luciakronan.
Men jag ser hur hon står och skruvar på sig, för hon har inte tålamodet att stå stilla så länge även om hon älskar att sjunga.
Problemet här är att hon är inte i centrum, utan det är hon och alla andra barn som gör det tillsammans.
Dom vallas som en skock får ut i salen där alla föräldrar sitter och ler och är så stolta över sina barn.
Sen så sjunger alla barnen samma sånger, samma rörelser, och allt görs efter en färdigstöpt mall, där barnen lär sig följa!
Och jag sitter i mitt stilla sinne och tänker, det börjar redan på dagis att lära alla att följa, men ingen lär ut hur man blir en ledare, hur man tänker själv, utan bara hur man följer någon annan!
Skulle någon tänka själv, göra något utanför mallen eller ta egna iniativ här så skulle dom göra FEL! så är den mall som vi alla stöps i och det tycker jag är fel!
Jag vill inte att Michelle ska bli en följare, jag vill att hon ska bli en ledare! jag vill att hon ska kunna ta egna iniativ inte att någon annan ska bestämma vad hon ska göra. är det fel av mig att vilja att hon går utanför mallen?