tisdag, maj 11, 2010

vilken soppa

För en tid sedan så lånade jag lite Garageplats av en vän till delarna som vi skruvat av BMWn som jag sålt av, skulle bara låna platsen tills grejorna var sålda.
Men så sa min vän upp garageplatsen från han som han hyrde den av, och i och med detta så blev jag indragen i en jävla röra.
När jag kom dit och skulle hämta mina saker ett par dagar innan uppsägningen gick ut, så märkte jag att en massa grejor var borta, för att vara exakt saker för närmare 8000kr i försäljningsvärde, om inte mer till och med.
Jag får då reda på att killen som min vän lånade platsen av hade tagit dom som betalning för att min vän var skyldig honom pengar.
Jag anmälde detta som stöld, då jag själv inte kan få tag på Micke som killen hette, och när polisen senare kontaktar mig så har jag inte vidare mycket att lämna i uppgifter till dom, men de öppnar upp ärendet i varje fall då detta är en stöld, det höll de fullständigt med mig om.
Jag har sedan dess fått tag i ett nummer och kontaktade micke för 2 veckor sedan, då bestämde vi att jag skulle hämta mina grejor förra veckan.
I måndags förra veckan så kontaktade jag micke igen, och då bestämmer vi att på tisdag kl 18 ska vi ses så jag får mina saker.
På tisdagen får jag inte tag på honom, han svarar inte i telefon, eller sms
Samma sak onsdag och torsdag, på torsdagen så ringer polisen mig igen, och jag berättar vad som hänt, och ger dom mickes telefon nummer.
Idag så kontaktar micke mig, säger att han inte har sakerna utan det har min vän, Men jag talade med min vän så sent som för 3 dagar sedan och tycker det skulle vara konstigt om han inte sagt detta till mig, Micke säger också att det är inte honom jag ska anmäla utan det är min vän jag ska anmäla.
Jag säger till honom som det är att vad för oegentligheter de har mellan varandra så vet jag inget, utan jag lånade bara lite plats.
Micke säger att min vän förstörde en massa saker i garaget, när han rev en vägg, och att han hoppas vi 2 har en bra advokat.
Nu ska vi talas vid senare idag, och hoppas vi 2 kan reda ut våra affärer utan mer bråk, så att detta inte behöver gå längre, för vad som än har hänt, jag vill ha tillbaka mina saker! mer är det inte.

Varför TVn gör oss feta

Jag har en egen teori varför TVn gör oss FETA...
och den teorin är egentligen 2 delad
Det ena är ganska självklart, vi rör oss inte, och i och med det så bränner vi inte de kolhydrater och annan sorts energi som vi stoppar i oss.
Den andra delen gör att första delen av min teori blir ännu värre.
När vi tittar på TV så matar vi ögonen och öronen med information, medans kroppens övriga sinnen inte får någon stimulans.
Därför får hjärnan oss att börja bli "sugna" på något, Har ni precis som jag märkt att man gärna tuggar på något när man sitter framför TVn, det räcker att man sätter igång tvn och sitter där någon minut så börjar man känna suget efter något?
Jag tror det är så att hjärnan vill stimulera våra övriga sinnen också, och smak + Lukt är ju några av dessa, formen på chipsen stimulerar sedan kännseln också ;) och helt plötligt har vi stimulerat 4-5 sinnen istället för 2.
Men hur bra är det att vi stimulerar smak, dvs äter när vi inte rör oss, det gör att TVn utsätter oss för minst dubbelt så stor risk att bli feta.

är det så här det ska vara.....


Om det är så här den normala människans liv är planerat för,
stiga upp 6 på morgonen,
åka till jobbet, vara där 70% av sin vakna tid,
åka hem vid 16:30 på eftermiddagen,
hämta sitt/sina barn på dagis/skola,
åka hem, laga middag,
plocka undan och städa lite,
vara för trött för att egentligen ta tag i något kul,
natta barnet/barnen,
natta sig själv och sen starta om nästa dag?
Är det det som är att leva, så vill jag inte vara med, det är inte rätt att man bara ska vara, bara följa en given mall resten av sitt liv, sitta fast i "ekorrhjulet" in the ratrace så att säga.
Nehe jag är värdig något mer, något roligare, något bättre, och så är Michelle också, jag är skyldig henne att vara en roligare pappa, som kan lägga mer tid på henne än jag gör till min chef och min arbetsgivare, jag är skyldig henne att visa att livet är så mycket mer, det finns en hel värld där ute att utforska!
Så med detta vill jag egentligen bara säga
Jag kommer aldrig sluta försöka komma ut ur "The ratrace" kommer du?

Förstår inte hennes logic

Av någon anledning har jag på senare tid blivit intresserad av politik, så jag har börjat läsa lite av de debatter som står i tidningarna.
Och läste nu en intervju med Mona Sahlin, och jag kan ärligt inte förstå hennes logik.
Hon säger att om hon ökar pensionsåldern (säger indet det rent ut utan hon säger att man ska låta folk jobba länge typ en 3-4 år) och då tolkar jag det såklart som att man ska gå i pension senare i livet.
Men hur ska detta skapa fler jobb??? för det var det hon svarade på, om man låter de som jobbar jobba fler år, hur ska då nya få chansen att komma in i yrkeslivet, och på detta svarar hon med att man får väl höja skatterna????? som sagt jag förstår inte hennes logik