onsdag, januari 20, 2010

www.elitefashion.se

Jag vill genom denna bloggen varna alla för www.elitefashion.se de blåser sina kunder på pengar.
Jag beställde den 21 Dec en julklapp därigenom och då jag kollade upp att det fanns ägaruppgifter, allt såg proffsigt ut, och det fanns till och med en länk till det bolag som ägde www.elitefashion.se med org nr mm och det var ett Handelsbolag, så jag betalade som jag brukar med kort för att snabba på beställningen, samt slippa postens avgifter.
Nu 1 månad senare har varan inte kommit, de svarar inte på mail och telefonen är bortkopplad.
Så jag googlade lite på www.elitefashion.se samt ägarbolaget och mannen bakom det, och då hittar jag fler som han gjort så här med.
Samt tydligen har andra polisanmält dom, men polisen gör inget för det är för små summor, dvs. under 1000kr, Samma sak med Almänna Reklamations nämnden, för lite summa den är under 1000kr så de lägger också ner.
Detta innebär att www.elitefashion.se kan fortsätta sin verksamhet, och strunta i att skicka varorna och ta emot pengarna för att sen slippa åtal mm mm.
Så jag vill genom denna bloggen varna för www.elitefashion.se
anledningen att jag skriver adressen så ofta är att då kommer jag högre upp om någon söker på www.elitefashon.se och kan se denna varningen.

trend på kontoret

En trend på kontoret startade idag.
Att räkna ut sitt Fultal,
Japp
ta årtalet på den äldsta man legat med - årtalet på den yngsta
lägg till 1
Multiplicera med antalet som man har legat med totalt
och fram kommer en siffra, detta är ditt fultal!
Mitt är 348 +-10 för felräkning
Vad är ditt fultal?

om MLM

Nätverksförsäljning (även Multi-level marketing, MLM, nätverksmarknadsföring och ibland pyramidförsäljning[1][2]) är en metod för försäljning och marknadsföring, där idén är att försäljare värvas och får i uppdrag både att själva sälja företagets produkter samtidigt som de också värvar nya försäljare. MLM kombinerar alltså direktförsäljning med franchisetagning samtidigt som de aktivt rekryterar fler försäljare till verksamheten, vilket ger verksamheten en karaktär av pyramid.

I riksdagens betänkande 2001/02:LU16 så sägs följande: "Med nätverksförsäljning, eller multi level marketing (MLM), avses ett sätt att organisera direktförsäljning av varor och tjänster som innebär att distributionen sker genom ett nätverk av oberoende direktsäljare." [3]

Taget från
Wikipedia

En viktig del av att ha pengar

Är att man kan hjälpa de som inte har det så lätt.
Vi hade en diskution idag på jobb om vad man skulle göra om man vann/hade en stor summa pengar!
Och jag vet att jag skulle öka mitt skänkande, jag har redan det med i min Målbok hur mkt jag ska skänka i % när jag uppnått en viss inkomst i Kyäni, Jag tror på att hjälpa, har alltid gjort.
Men om man nu skänker till en hjälporganisation, hur vet man att ens pengar verkligen går till de som behöver det och inte till Löner och administration istället.
Jag vill inte att bara några få % ska gå vidare, jag vill veta att den stora delen går till de som behöver det, sen att det kanske behövs 5-10% för administration kan jag förstå, det är väl sin sak, men när man får höra att endast 5-10% går till ändamålet och resten till administration så blir man lite mörkrädd.

Nej man får väl spara ihopa någon miljon och själv åka dit och spendera pengarna helt enkelt på det som de ska gå till.