måndag, maj 17, 2010

Fredagsplaner någon?

Jag är sugen att dels sticka på bio denna veckan, vill se antingen Iron Man 2, Robin Hood, eller Prince of Percia, och då jag är barnfri denna veckan så tänkte jag passa på.
Sen är jag sugen på att gå ut och festa, afterwork, ta en öl, spela bowling eller vad som helst!
vem är på, jag är sugen att haka på vem som helst.

Helgen i bilder

Jag har haft en underbar vecka med Michelle här hemma, vi har verkligen spenderat väldigt mycket tid tillsammans, gjort saker tillsammans, och det har kännst väldigt väldigt bra!

Michelle hittade lådan med Playmobil, och lekte hur länge som helst med hästarna, underbart att se vilken fantasi hon har.
Jag frågade henne varför hon satt i dörröppningen och inte inne i sitt rum, men fick aldrig något svar.
2 st dubbelkalas hann vi också med, ett discokalas på fredagkvällen för Linea och Karolina, och sen ett på Kulhuset på lördagen för Kevin, och Vincent. så givetvis skulle det slås in presenter och skriva kort.
Så duktig michelle är på att skriva kort, jag är grymt imponerad.
Min fredagkväll efter att michelle somnat bestod av en fulöl, en ölkorv och Final Fantasy 13, patetiskt, Nej faktiskt inte, grymt avkopplande även om jag helre haft en riktig öl så klart.
Då vädret inte var någon hit på söndagen så begav jag och Michelle oss till Kulhuset igen för ett maraton där, vi hade underbart kul hela den dagen, och träffade även macke, camilla, minja och felicia där. helt slut var jag i varje fall efteråt.
Michelle och jag hade redan bestämt på fredagen att vi skulle grilla hamburgare på lördagen, så vi hade köpt allt som behövdes redan då.
så på söndagkvällen så gick jag ut och tände igång grillen, förberedda allting, och sen precis när jag la på hamburgarna på grillen så började det duggregna.
Mina grannar måste ha tyckt att jag var helt knäpp, men jag grillade glatt vidare och goda burgare blev det sen också, vi åt dom dock inomhus ;)

Time is precious

"If you had the time to lose
An open mind and time to choose
Would you care to take a look
Or can you read me like a book"

-Iron Maiden, Somewhere in Time

Tid är något som alla får, du får 24 timmar varje dygn att födela så som du tycker det vara värt.
Dock så kan du aldrig få tillbaka tid som du tappat, eller slösat dumt med.
Så frågan är, är det värt att lägga 25% av sin dag på jobb, och ytterliggare 10-20% av tiden på att pendla fram och tillbaka till jobb, det blir nästan halva den tid man har som man spenderar borta från de man älskar, eller det som betyder något för en.
Sen spenderar man ytterliggare 25% av dom här timmarna på att sova.
det är 60-75% av dina 24 timmar som inte spenderas med de man älskar, eller för en själv, utan dessa timmar spenderas för att man "måste"
Benar man sen ner det ytterliggare så har man någon timme med Matlagning, städning, diska, tvätta mm som försvinner bort varje vecka, eller till och med varje dag
Hur mycket tid har man då kvar att faktiskt Leva
Tittar jag på mitt eget liv så ser det ut som följer en vanlig dag
06:00 Ringer väckarklockan
senast 07:00 så sitter jag i bilen på väg till jobb
07:20-07:40 anländer jag på jobb
16:00 lämnar jag jobb
Redan här har jag slösat bort 10 timmar av de 24 jag fått
~17:00 lagar jag middag
18:00 så har jag ätit och diskat mm
nu har hälften av mina 24 timmar försvunnit och ännu har jag inte levt!
18:00-19:00 spenderas med Michelle de veckor jag har henne
19:00 lägger jag michelle, nu har jag använt 1 timme till att spendera med någon jag älskar.
19:30 - 23:00 egentid, här gör jag allt det jag vill hinna med på dagen, allt går inte för att det är för sent, men jag kan boka KP, se på TV, spela TV-Spel, träffa vänner, pilla med bilen mm, detta är alltså 4 timmar till som jag "lever"
23:00-00:00 går jag och lägger mig
och allt startar igen
så av 24 timmar möjliga så har jag 5 timmars Liv, detta är inte rätt, och jag kommer inte acceptera att ha det så här i de kommande 30+ åren som mitt arbetsliv ska fortsätta. INTE EN CHANS...
Så är det då så konstigt att jag faktiskt gör allt som finns för att komma ur det, och det bästa är att jag har hittat ett sätt, och jag gör faktiskt något åt det istället för att som 95% av alla andra gnäller över det bara.

“Time is free, but it's priceless. You can't
own it, but you can use it. You can't keep
it, but you can spend it. Once you've lost it
you can never get it back.”



Time

Time is free, but it's priceless. You can't
own it, but you can use it. You can't keep
it, but you can spend it. Once you've lost it
you can never get it back.”