tisdag, juni 23, 2009

Bilhelvete

Blir ibland så trött på min bil
Hade ju sen senaste besiktningen anmärkning på att halvljusen var för lågt ställda, ABS lampan lös, handbromsen tog inte som den skulle bl.a.

Allt utom ABSen gick igenom idag, även det som de påpekat men som inte fått en 2:a
att ABSen inte skulle gå igenom visste jag då jag inte haft tid/fått tag på en ABS sensor till bakhjulen så det sa jag på en gång till honom. Men allt annat var fixat
och allt annat gick igenom, Handbromsen bör jag spänna lite till men inte så mkt
men däremot hittade dom 2st nya 2or Rostig bromsslang, och bakhjulen var för slitna.
och jag fick bara 10 dagar på mig att fixa det sen har jag körförbud på helvetet.

När ska den bli klar, när ska jag kunna lätta min tid och pengar på det roliga och inte all denna jävla service?

Hade jag kunnat hade jag ställt av den och köpt en annan bil som pendlar bil och haft denna som ren project bil som jag kunnat ställa ut och använda när den var klar. men men!

Jag får i varje fall köra Touren, sen måste jag fixa den igen.

Min egen bikerbabe

Vi övar lite varje dag på att cykla nu,
hon är så otroligt duktig, tog bara någon timme för henne att lära sig att hålla balansen själv, så nu övar vi på starten så hon inte ska behöva hjälp där. och givetvis att broms

här är 2 filmer från idag,
lite svårt att filma när man springer bredvid för att kunna fånga henne.





Sen fick hon lära sig den hårda vägen att man ska titta dit man cyklar, annars är det lätt att man cyklar dit man tittar. helt plötsligt blev hon nyfiken på vad grannens killar hittade på med, med och då slutade med att hon cyklade in i en stenmur, inte så hårt som tur var :-)

tell me why i hate mondays

Veckan började crappy, var på riktigt crappy humör igår, var så trött, och så orkeslös
bilen bara jävlas med mig, och jag har så mycket på jobb att jag emellanåt inte vet var jag ska börja.
Är så trött när jag kör hem på kvällarna att jag ibland kanske inte borde sätta mig i en bil, väl hemma har jag miljoner saker som jag borde göra, och ytterliggare en miljon saker som jag tagit på mig.
ok vissa saker får jag väl skylle mig själv, men samtidigt är det dessa sakerna som gör att jag håller huvudet över ytan.
Fake it till you make it, är ett väl använt utryck till mig själv nu på sista tiden, ett leende, ett gott humör går alltid att fejka fram.
Samtidigt är jag "stuck in the same bloddy limbo" fortfarande som jag var för ett år sen, ingen skillnad, och jag vet att enda vägen ut är att sälja huset.
Huset som jag vet kommer kosta mig alla mina pengar jag har kvar innan det går att sälja, för allt som är kvar kostar pengar och det kostar mycket pengar känns det som.

ovanpå detta så de sista slantar jag har kvar går till service av bilen, så fort jag lagat en sak så pajar nästa, och jag kan inte ställa av den och fixa med den och köpa en annan bil, för banken har ju inte godkänt att sänka vårt toplån och nu godkänner dom inga billån eller något pga att vårt toplån är för stort, hmm moment 22 nästan.

De semester som jag sett fram emot skulle komma kan jag snart se i stjärnorna efter pga att huset äter upp alla mina pengar och har vi inte sålt till augusti så är det inte lönt att jag bokar något i år utan få får jag skjuta på den också.

Ja detta är en gnälla av mig blogg, behöver det ibland, då är jag en trevligare person mot mina nära och kära.

see heaven in the headlights

When that fast car picks you up
You will have no choice
You may hear the tires screaming
But you will have no voice
But as the fast car picks you up
You will weep and smile
And see heaven in the headlights
Mile after, mile after, mile after mile

ettfrö

Visst är det grymt kul att se att när man sår ett frö / en ide hur den accelererar och kan bli riktigt stor.