torsdag, augusti 12, 2010

if you never failed... you never lived!

Optikern förra veckan


Jag var hos min optiker hos Synoptik förra veckan för min årliga lins och ögon kontroll.
jag har haft linser de senaste 15 åren, och aldrig haft några riktiga problem med ögonen.
Så efter den vanliga banningen att jag har dom i alldeles för länge på dagarna, att jag ska sätta i dom senare och ta ut dom tidigare, så börjar kontrollen.
Först kollas då så att styrkan är rätt, och jag har ända sedan jag börjat med linser pendlat mellan -5,0 och -5,25, det har nästan varit varannan gång, och aldrig riktig ändrat sig från dessa styrkor. och just nu ligger jag då på -5,0 som är det lägre av vad jag brukar ha.
Men när nu kontrollen gjordes denna gången så säger hon, att mitt synfel har förändrats lite till det bättre, jag ligger på gränsen att gå ner en styrka, men att vi kör vidare på -5,0 detta året också, och att vi ska se till nästa års kontroll hur det ser ut.
Wow, på 15 år har jag aldrig hört dessa orden att min syn faktiskt har blivit lite bättre!!
kan det bero på Kyani Sunrise med bl.a. Alaska blåbär som jag nu sedan ett år tillbaka äter,
vidar så sa hon även när hon kollade hornhinna och hur blodkärlen ser ut, att trots mitt användande och att jag har i linserna så länge som jag har, så ser alla blodkärlen mycket fina ut, och INGA har börjat växa in i hornhinnan, detta är mycket ovanligt, framför allt efter så här lång tids användande av Linser.