lördag, februari 19, 2011

Foton från Mobile World Congress

MWC i bilder
Har nog till och med denna gången lyckats få bilderna i kronologisk ordning, jag har hittat hur man ska göra när man vill lägga upp mer än 5 bilder och få dem i rätt ordning :)
Men men, här är min vecka i Barcelona i varje fall.

Lunchen på flygplatsen i Kastrup, enFrench Hotdog och en Carlsberg
Här är det enda jag hann med att se av staden, detta är Centrum, nattetid, vi ska iväg allihopa och äta Middag på fredagskvällen.
Allting håller på att göras redo för Congressen, riktigt kul att se före och efter så att säga.


Lördag kväll ett par av oss går ut utanför Building 6 där SonyEricsson höll till, vi skulle iväg och hitta något att äta innan vi fortsatte, och varje kväll kl 18 så kör de en ljus och vatten show i en enorm fontän, akompanjerat av klassisk musik, riktigt mäktigt att titta på

Söndag natt, jag har lyckats samla massa som hjälper till att fixa de sista telefonerna.
Huvudmontern för SonyEricsson, här demade vi Xperia Play, Neo, Arc och Pro.
Själva ingången till Ericsson och SonyEricsson byggnaden.
Här är mitt lilla bås, där jag spenderade större delen av min vecka i Barcelona, Glamoröst eller?
Montern håller på att sättas i ordning, alla telefoner ska på plats mm

Här demade vi Multiplayer gaming p åXperia Play (just nu så sätts den i ordning)
Låter kortet tala för sig själv :)
Vi hade lite skådespelare på plats som skulle dra publik till Xperia Play telefonen, så de var utklädda till diverse karaktärer från olika TV Spel som man kan få på sin Telefon.
Här är jag tillsammans med ett par av dom, Mycket trevliga...
Nu har mässan rullat igång och det var så mycket människor, så mycket människor där hela tiden.
Detta var en liten öl, på restaurangerna, undrar hur en stor såg ut.
Mässan By night
Centrera
The Sims, ute bland publiken så gick de bakom folket och "härmade" deras rörelser mm, och så delade de ut kort där man hade chansen att vinna en Xperia Play telefon

Montern full med folk
Alla som jobbade i monterna, ett otroligt gäng som slet som djur och där jag blev väldigt god vän med en hel del av dom. Det var ett otroligt påfrestande jobb men ack så kul, en av mina bästa veckor på mycket länge.
Google montern nere i hall 1
Mässan by night igen... det var ungefär så här jag såg den var gång jag kom ut ur mitt bås, tom och öde och väldigt sent.
Så här såg fontänen ut i dagsljus.
Google vet hur man brandar och överbrandar.....

Sista kvällen gick alla vi som var kvar ut och åt middag och sen vidare till Opium nattklubb och festade till 4 på morgonen. I bilden nedan ser ni Mel och Martin, två av dom som såg till att mässan blev den succe för SonyEricsson som den blev.
Cathrin, Mark, Louise and Mel
Lina and Chris
Quentin, Louise, Mel, Lina, Jag, Chris och Mark
Louise och Jag
Mark, Quentin och Louise
Det var allt för denna gången gott folk.
Alla bilderna är givetvis tagna med min SonyEricsson Arc, och tack vare Xmor R processorn i telefonen så blir även de mörka bilderna på nattklubben riktigt bra.

Glamoröst?!?

Hemma från Barcelona igen.
Fått höra från många att de är avis för att jag varit i barcelona, tänk att få åka till solen på jobbets bekostnad....
men var det så glamoröst?
Först vill jag tillägga att det var så värt allt, jag älskade denna jobb resan, den har gett mig så mycket, men den har gett mig så mycket tack vare att jag är den person jag är, inte för att jobbet skickade mig till Barcelona.
men tillbaka till början.
Åkte dit fredagen den 11:e flög ner till Barcelona, och tog taxi till hotellet tillsammans med Lina.
efter hotellet åkte vi ut till La Fiera, som stället där mässan skulle vara. och gick in i den lokalen som Ericsson och SonyEricsson skulle vara i, där började jag och Lina packa upp våra grejor, alla lådor som vi skickat dit med telefoner mm.
sen vid 20 på kvällen så åkte vi tillsammans med Melissa till en restaurang och mötte upp resten som kommit dit under Fredagen. så en lugn fredagkväll med andra ord, och den enda Lugna tiden under hela veckan jag var i Barcelona.
På lördagen var jag tillbaka på mässan kl 7 på morgonen, och satte igång arbetet med telefonerna.
jag kan inte gå in på detaljer eftersom det är mycket som är hemligt i mitt arbete.
Men kontentat av det hela var att Lördagen och Söndagen jobbade jag från 7 på morgonen till Midnatt utan en enda paus, och bara lite småplockmat vid skrivbordet, allt detta för att vi skulle hinna bli klara tills mässan startade.
På måndagen sen så var jag tillsammans med en kille som heter Legolas tillbaka kl 6 på morgonen på mässan för att fixa det sista av telefonerna.
Mässan startade sen kl 9 på morgonen, men fram tills dess hade jag häcken full med förberedande arbete.
Under hela mässveckan, dvs Måndag till Torsdag så jobbade jag mellan 7 och 22 varje dag, så inte en enda av dessa dagarna fick jag chansen att lämna den lokalen vi befann oss i, jag har under denna tiden ingen aning om hur Barcelona ser ut, eller ens vilket väder det var på dagarna, det blev lite granna partande också under den här tiden och mycket "nätverkande" dvs träffa nya människor mm
och igår fredag så gick planet hem vid 11 tiden så det var bara frukost och senut till flygplatsen.
Det tråkiga i det hela var att jag han aldrig skicka de 2 vykort som jag köpt, utan får lämna dom till de som skulle få dom, ej heller hann jag se något av staden eller liknande.

Det positiva i det hela och som var värt allt det hårda arbetet var att dels har jag fått så mycket beröm för allt jag gjort, att få höra saker som " Detta hade itne varit möjlig utan dig" "Du är en superhjälte och helt otrolig på det du gör" "Tack för all hjälp" mm mm mm är saker som går rakt in i hjärtat. Vidare så har jag fått så många nya vänner, personer som jag uppskattar otroligt mycket, som jag tänker fortsätta hålla kontakten med trots att de bor utspridda i hela europa.
Människor som jag kommit att uppskatta för all deras hjälp, för allt roligt vi haft tillsammans, och som ärliga goda vänner! allt detta har gjort alla timmar, allt hårt arbete och hela resan SO WELL WORTH IT.