fredag, juli 09, 2010

Produktiv Semester


Nu när semestern börjar dra mot sitt slut så funderar man ju lite på vad man hunnit med egentligen.
och tycker jag hunnit med riktigt mycket på dessa 4 veckorna.
Första veckan, så körde jag lite Kyäni presentationer bl.a. i början, sen drog jag till Norrköping och spenderade resten av veckan hos Sandra och Max, fram tills på lördagen, då var vi först på Fotbollsturnering, med Max, och efter den så körde vi ner mot Skåne och hemåt igen.
på söndagen sen var det BPS i malmö, sjukt bra sådan.
På måndagen vecka 2 sen stack vi iväg till Danmark och Legoland, där avverkade vi 3 dagar varav 2 på legoland och 1 på ett stort inomhus regnskogs komplex.
Väl hemma igen i sverige så hade vi lite semester tillsammans bara, tog det lugnt spenderade med vänner bl.a.
tredje veckan av semestern spenderades större delen av tiden i garaget och fick färdigställt massor på bilen, har även hunnit med en del KP och annan bizniz också.
och nu sista veckan har jag Michelle hemma igen, dels har vi lite pappa dotter tid, har passat på att träffa farmor bl.a. och sen haft massa kul.
Nu är det bara 2 dagar kvar, sen bär det av tillbaka till jobb igen.

Bipollen - den perfekta födan


Bipollen (kallas ibland för pollen-granulat) är fullt av bioaktiva ämnen och är nästan den perfekta födan.
Den innehåller 22 aminosyror så som cystin, lysin, histidin, arginine, aspartiksyra, threonin, glutamin, prolin, glycin, alanin, valin, methionin, isoleucin, leucin, tyrosin, phenylalanin och tryptofan, vilket gör det till en bra proteinkälla.

Även små mängder pollen fungerar bättre än rent syntetiska vitaminer. Det finns upp till 205 bioaktiva ämnen samlat i pollen och forskare säger att det är högre koncentration av vitaminer i pollen än vad som finns i frukt och grönsaker. 100 gr blompollen innehåller upp till 205 mg vitaminer (rekommenderat dagligt intag = rdi är 70-100 mg) och bland de vanligaste återfinns B1 - upp till 1,5 mg (rdi 1,4 mg), B2 - upp till 1,9 mg (rdi 1,6 mg), B3 - upp till 21 mg (rdi 18 mg), B6 - upp till 0,9 mg (rdi 2 mg), provitamin A - upp till 250 mg (rdi 4,5 mg), E - upp till 170 mg (rdi 20-30 mg) etc.
Pollen är speciellt rik på B-vitaminer inklusive det svåråtkomliga B12-vitaminet.
Det innehåller även stora mängder av vitamin A, C, E som är mycket viktigt att hålla kroppens immunsystem starkt, samt förebygger åderförkalkning och osteophorosis. Vitamin A är kallas också antiinfectional vitamin och E-vitamin är en antioxidant. E-vitamin stimulerar förändring av provitamin A (karoten) till vitamin A och konsumerar det. Det är därför dessa två vitaminer bör användas tillsammans.
Pollen och bibröd innehåller för höga halter av vitamin P (rutene) som förstärker blodkärlsväggarna och förhindrar inre blödningar.

Pollen innehåller även en hel del av makro- och mikroelement: fosfor - upp till 610 mg, kalium - upp till 1140 mg, kalcium - upp till 1180 mg, magnesium - upp till 380 mg, järn - upp till 4,7 mg, koppar - upp till 1,57 mg etc.
Alla aminosyror som deltar i ämnesomsättningen och som kroppen behöver kan finnas i pollen också. Bipollen innehåller också 5000 enzymer och co-enzymer, bioflavonoider, fytosteroler och karotenoider, och 15% lecithin.

Om du skulle stranda på en öde ö och bara ha tillgång till bipollen och vatten så skulle du kunna klara dig.

Några av bipollens kända hälsoeffekter är att den:
- ökar energinivå och styrka
- ger synligt ökad muskeltillväxt
- förstärker immunförsvar
- är en stark antioxidant
- ökar den sexuella lusten
- slätar ut rynkor

Varning:Vissa människor som äter pollen kan till en början känna av mildare former av irritationer i mag-tarmkanalen och en laxerande effekt pga. bipollenets rika näringsinnehåll och styrka. Andra ovanliga allergiska reaktioner kan vara uppsvälldhet, hjärtklappning och svårigheter att andas. Därför rekommenderas det att man till en början intar en mindre dos (ca ¼ tsk) bipollen. Bättre att äta lite och sedan öka dosen än att inte äta alls.

Android appar


Jag är ett stort fan av Android i mobilen, Vilka möjligheter!
tänkte därför dela med mig av de appar jag använder själv och som jag tycker bra om.
Alla dessa används i min SonyEricsson X10 Mini.

Tweetcaster - för att tvittra on the run.
Saldo - Full kontroll på mina konton direkt via mobilen enkelt och lätt
aCurrency - för att kolla aktuella valutakurser
TrueCaller - Fantastisk app för att få info om inkommande samtal innan man svarar.
Facebook Sync - Synkar facebook bilder med mina kontakter
Opera Mini - Bästa webläsaren alla kategorier till mobilen
Air Control - Mer beroende framkallande spel får man leta efter
Mileage - Full kontroll på bilens bensinförbrukning mm.
GMail - Min mail direkt i mobilen
TimeScape - SonyEricssons egna app för full kontroll över aktiviteter hos ens vänner.

Har ni egna appar som ni gillar, ge mig gärna förslag.