fredag, april 23, 2010

En tanke

Pensionen sänks och sänks, detta gör att äldre jobbar längre istället för att gå i Pension, men om man nu hade gjort tvärtom?
OM man istället hade höjt pensionen, och uppmuntrat äldre att gå i pension, borde inte detta skapa jobb till de yngre istället?
bara en tanke.

Jag läser dagligen i dagstidningar att man ska tvinga in yngre i arbetslivet, sänka a-kassan för att motivera arbete, och kvotera in yngre, eller ge dem en lägre ingångslön för att fler ska vilja anställa yngre. Men om vi samtidigt gör att fler gamla vill fortsätta jobba, för att överleva, då kommer ju inga nya jobb skapas den vägen.

varför inte istället hjälap de äldre att verkligen gå i pension, ta pengarna från den sänkta a-kassan och hög pensionen, uppmuntra de äldre att släppa sina jobb till en ny generation istället.

Inför det gamla lärlingssystemet igen, där de yngre kanske går parrallellt med en äldre som är på väg att gå i pension under 6-12 månader och sedan ta över hans jobb!

Det är bara en tanke!

Outsider

När jag ser film så föredrar jag det som klassas som Mainstream, min musik är det som är mainstream osv osv, dvs jag tycker om det som de flesta tycker om, det som toppar toplistor, det som de flesta av oss räknar som bra.


Men på jobb, i det team / avdelning som vi jobbar på så är jag outsidern, de andra gillar skumma saker, tycker det mesta som är vanligt är kasst, går inte att lyssna på, filmer som Angelina Jolie eller liknande är med i går inte att titta på osv


Fick igår när vi diskuterade en film att det är en typisk Tommy film, då menade de en vanlig underhållande actionfilm :)

Men jag står för att jag tycker om en hjärndod actionfilm då och då, jag gillar Akon, Eminem, Mange Schmidt, Petter m.fl.

så för att vara mainstream så är jag en stor outsider.

Impossible

Impossible, is just a little harder!

Bestämt mig!


Känner mig riktigt bestämt nu.
Målsättningen är klar, planen börjar ta form i mitt huvud, ska bara ha ner den på papper nu.
efter detta finns det INGET som kan stoppa mig. utan mitt tåg avgår och kommer gå upp i max hastighet direkt på söndag. Så antingen är det bara att hoppa på och följa med på resan eller så känner ni vindraget från när jag blåser förbi er.

I.. am.. number one - no matter if you like it
Here take it sit down and write it
I.. am.. number one
Hey hey hey hey hey hey - now let me ask you man
What does it take to be number one?
Two is not a winner and three nobody remembers (hey)
What does it take to be number one?
Hey hey hey hey..

- Nelly, Number ONE
http://www.youtube.com/watch?v=r9mFZq-JMfs

Lön!!


Välbehövlig lön, även om den redan är slut!

Blir en tuff månad denna, har en del räkningar att komma ikapp med och lite dubbelräkningar bland annat 1,5 månaders el på huset, plus elen på lägenheten och lite annat sådant, men allt är på väg i rätt riktning nu

Saker börjar ordna upp sig, en eller 2 måander till sen så ska jag nog vara helt på benen.