måndag, maj 03, 2010

Man blir bara blåare


Läste snabbt nu vad som sker om vi blir ett rödgrönt sverige igen!
Skatten för oss som jobbar höjs så att de som inte jobbar ska få det lättare att fortsätta vara hemma.
Visst vi har en stor arbetslöshet och det behöver skapas fler jobb här i landet, men jag tror inte det är bra att göra det dyrare att faktiskt ha ett jobb och tjäna pengar, och göra det billigare och enklare att vara hemma.
Jag tror fortfarande på att enda sättet att skapa fler jobb är att göra det lättare att äga och driva företag, uppmuntra småföretagare att kunna ha en eller 2 anställda göra det faktiskt lönsamt att driva eget idag!
Vidare så höjs skatten på Bensin, så att de som faktiskt drabbas hårdast är de som redan idag har störts utgifter att ta sig till sina jobb, dvs alla som bor på glesbyggden, och i sverige för VÄLDIGT många det. kan inte se hur det gynnar någon att göra det dyrare att resa med bilen, för vi kommer fortfarande vara beroende av den, och vi får ju inte mer pengar i fickan så vi kan köpa en miljöbil! eftersom allting blir dyrare!
Sen vet jag inte om det får fler att sluta röka och snusa bara för att skatten på dessa varor ökar mer samt att de även ökar skatten på vin.
Detta gör ju bara att fler handlar i danmark/tyskland istället, och då minskar ju konsumtionen i sverige, vilket gör att de butiker som säljer dessa varor inte kan anställa fler, eftersom de helt plötsligt tjänar mindre, för att de rödgröna i princip tvingar oss att handla från andra länder än vårt eget.
Detta är mitt synsätt, dock tror jag inte jag är helt ensam om det

Supersociala Michelle


Lite kul Michelle "incidenter" i veckan.
Michelle är som sagt otroligt social av sig, och nu har vi när vi ska handla börjat gå/cykla istället för att ta bilen, mest för att Michelel ÄLSKAR att cykla.
På vägen möter man ganska mycket människor och Michelle säger HEJ till alla, precis alla, och svarar dom så fortsätter hon med att fråga vad dom heter.
Absolut bäst för henne är om de har en hund, då har hon miljarder frågor om hunden med.
Lite kul är det att ser hur olika folk reagerar, det kan vara allt ifrån att känna sig besvärade till att tycka det är rätt kul.
Sen har vi en annan kattegori som inte svara då brukar det låta så här
Michelle: Hej!
okänd: ..... (ibland vänder de till och med bort huvudet)
Michelle: HEJ SA JAG......!!
okänt: mumlar hej och går hastigt därifrån

sen har vi på willis i söndags, då kunde jag knappt hålla mig för skratt.
Michelle sa Hej i butiken till en dam med kundvagn, men får inget svar, så hon sträcker ut benet och stoppar damens kundvagn och säger igen "Hej Sa jag faktiskt!"
sen fick jag ropa på henne, men hon har ju rätt, det är inte så svårt att vara lite artig och svara med ett enkelt hej.

Kommentar svar

Nu kör jag iofs inte bil så jag kan väl inte säga att jag har någon uppfattning om det. Men jag tackar alltid när bilar stannar. Trots att man faktiskt inte behöver göra det, bilen SKA stanna enligt lag. Och om nu din teori stämmer så tror jag att mannen tackar för att du stannar, inte för något annat.

- Stämmer att det är lag på att man ska stanna och det gör jag i 8 fall av 10, dock så stannar jag inte om personen vid övergångstället velar och står och tittar åt alla andra håll än åt vägen, såtillvida dom inte börjat gå ut så klart, vidare så stannar jag inte alltid om det är halt ute och massa trafik bakom mig, då jag anser att då utgör jag en större risk för fler personer, samt jag anser denna lagen vara både dåligt för vår Miljö och en traffikfara. Mitt svar känns lite luddigt, svårt att förklara vad jag menar,men men.

Jag tror det är olika från län till län, i Sthlm tackar kvinnan i nio fall av tio medan mannen kanske tackar i sju fall av tio. Barn tackar nästan alltid. Så jag tror det beror på vart i Sverige man är och vilken uppfostran man fått. Jag tackar i nio fall av tio. Då jag inte tackar, så beror det på att bilen i fråga, vid obevakat övergångställe först inte tänkt stanna, men då jag "visat att nu går jag för det är min rätt" så har han eller hon stannat.

- Håller med dig där, dock så har jag av vana att jag alltid tackar, Jag behöver ju inte sänka mig till deras nivå och sura för att de gör det :p
Barn inte bara tackar, det vinkar och hälsar ju på allt och alla, vilket jag tycker i sig är helt rätt, dock kvarstår det tycker jag att många gångtraffikanter är inte rädda om sina liv, och tänker inte alltid innan de "håller på sin rätt" att gå ut på gatan, ibland undrar man om de tänker före de handlar.

Börjar Lessna nu

Trodde att när vi sålt huset att jag skulle slippa det men icke, de som köpte det ringer mig med jämna mellanrum nu och har frågor, begär ritningar, vill ha vårt besiktningsprotokoll mm mm
Och jag kommer inte lämna besiktningsprotokollet till dom innan vi fått våra pengar efter att vi gjort det som vi åtagit oss att fixa.
Snackade med syrran och Anders i lördags och vi ska så snart som möjligt hitta ett datum så att jag får det som jag tagit på mig ur vägen.
önskar bara jag hade pengar att betala dom för arbetet, tycker inte om att snyllta tjänster så, jag vill kunna göra rätt för mig.
Men har inte riktigt kommit ikapp alla räkningar ännu, utan jag blöder fortfarande pengar pga huset.
men men det löser sig snart!
kommer att spara köparens nummer nu så jag kan välja om jag vill svara eller inte!
att det fortfarande ska ta så mycket energi från mig, vill inte mer!