måndag, december 28, 2009

Det blir som man tänker

Imorgon säljer vi huset!

Drar till Norrköping!

Idag håller jag på att packa och fixa och dona, för imorgon 05:11 går mitt tåg till Norrköping!
det är 3 veckor sedan jag träffade Sandra senast, känns som en evighet.
Ska passa på att njuta ordentligt där uppe av de 6 dagar vi får tillsammans!
Ska även passa på att jobba lite med Kyäni, och hitta nya kontakter, så bor du i Norrköping med omnejd och vill veta mer, eller få se en möjlighet till bättre Hälsa och eller ekonomisk hälsa så hör av dig till mig.

Ska fira nyår med Sandra och hennes son Max också! vi ska nog upp till Sandras moster och hennes man och fira, men vi får se, blir nog ett ganska enkelt nyår i år.
På fredag ska vi eventuellt upp till Stockholm och träffa Pappa, Patrik mm mm.
Men framför allt ska vi försöka njuta och utnyttja tiden tillsammans så bra som möjligt.

Blir nog lite Bio också, ska se Avatar, alla säger att den ska vara grymt bra, synd bara att de inte har någon 3D bio i Norrköping för då tror jag den hade blivit som bäst!


Ordet NEJ!

Ett barn hör ordet Nej och liknande mer än 10 gånger fler gånger än det hör ett uppmuntrande ord, under sin uppväxt, e det då konstigt att när vi är vuxna så är att säga nej vår första reaktion till det mesta i livet?
Jag är inte felfri, dock försöker jag tänka mig för och kanske istället berätta vad som händer om Michelle gör som hon gör, eller försöka hjälpa och visa henne hur man ska göra, istället för att bara säga nej!
Om hon aldrig får prova att göra saker hur ska hon då lära sig hur det funkar?
Vissa kommer säga att man måste säga nej när ett barn håller på att göra något som är farligt!
men om barnet bara får ett nej utan en förklaring eller att man visar vad som hade skett om det hade fått fortsätta kommer ju nyfikenheten finnas kvar att prova det en annan gång!
jag tror och försöker själv göra så, att lära michelle att fråga först innan hon bara gör, och om hon faktiskt frågar så ta mig de minutrarna som behövs att visa henne och berätta för henne istället för att bara säga NEJ.... Gör inte så....