onsdag, december 01, 2010

Svenska rättsystemet är lite ur gängerna

"Den 43-åriga mannen silvertejpade sin före detta frus huvud och fötter och hotade att döda henne med en spruta, uppger kvinnan i förhör." Mannen döms till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Han ska också betala 12 000 kronor i skadestånd till kvinnan. >>Pirate Bay - 10 månaders fängelse och 46 miljoner i skadestånd.

------------------

Ett brott där det involverar pengar antingen statens eller liknande har allt som oftast en högre rättsrubricering än om man skadar en annan människa.
Är ett mänsligt liv så lite värderat
ett annat exempel är där en man får lägre straff då barnet han våldtog sov, så det märkte ju inte det på samma sätt.
jag säger bara för HELVETE, han ska stenas ihjäl, brott mot barn ska ha absolut högsta straffskala som existerar, utan tvekan....
blir lika arg var gång jag hör om när barn blir skadade och de som gjort det går iväg med i mina ögon nästan inga straff alls, medans barnen kommer få leva med det som hänt resten av sina liv... barnet har fått ett livstidsstraff utan att gjort något medans den som är skylldig kommer undan med ett par år, och små skadestånd.

Jag kan ärligt säga att jag vet inte vad jag skulle göra om någon skadade min Michelle, men jag skulle vara kapabel till ganska mycket, och den person som gjort det skulle vara glad om han inte överlevde det jag skulle åsamka personen.

så återigen, hur fan kan en person som åsamkat en annan människa medveten skada, få mindre straff än någon som fifflat med pengar????

....

-Jag kommer ner i November så vi kan reda ut saker och ting
-Yeah Right........

November är slut nu!