fredag, november 14, 2008

besök på Sandras Capoeira träning

Dock inga bilder.. lovade Sandra att inte lägga upp dom så ni får tjata på henne för att få se bilderna och filmerna jag tog därborta :P
Var kul att titta på, tänka jag skulle få lite tips och inspiration om det var något man kan låna till vår uppvärmning på Judo'n för att få lite omväxling, vi får väl se vad jag kan få ut av det.
Var dock itne så mycket vi kan använda oss av, det som skulle funka, kör vi redan vår variant på!
men vi får väl se helt enkelt.
Men det var kul att titta på, dock tror jag inte det skulle passa mig, det kändes för oorganiserat, det är säkert organiserat på sitt sätt.. men nja kändes inte som jag håller mig till min Judo, där är jag duktig och har den passat mig sedan jag var 9 så passar den nog ett par år till!

Personlighetstest

Överallt där jag tar personlighets test både dessa halvseriösa och det som jag fick göra på jobb innan jag blev anställd så kommer i princip alltid samma typ av resultat upp.
Såg detta testet på Snuffisen's blogg och var tvungen att göra det.
Resultatet ser ni nedan!
jag är dömd att leda!
-------------
Din personlighetstyp:

Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.
--------------

Testet hittar ni föresten här http://se.41q.com
berätta gärna vad ni fick för resultat!

underbar funktion på SF's sida

För en som jag som ÄLSKAR att gå på bio..
på sf.se kan man under kommande filmer regga sitt Mobilnummer och då får man ett SMS när biljetterna till den film man gjort detta på släpps
helt underbar och så smidigt och bra!!!
I LOVE IT

dagens russel peters

hmm så e vi väl inte


Tre kvinnor sitter i en bar och talar om sina kärleksliv.

Den första säger: - Min man är arkitekt. När vi älskar så sker det med kraft, form och perfektionism. Det är helt fantastiskt!

Den andra säger: - Min man är konstnär. När vi älskar är det passionerat, känslofyllt och glödhett. Det är underbart!

Den tredje kvinnan suckar och säger:- Min man är datakille. När vi ska älska så sitter han på sängkanten och pratar om hur underbart det kommer att bli när allt äntligen börjar fungera.

Det ultimata förhållandet [Del 2 Varannan Vecka]


Ni som följt min blogg under en längre tid vet att jag och Sandra har valt att skilja oss, men att situationen som den är idag tvingar/gör att vi fortfarande bor tillsammans!
Det som är bra och som gör att detta funkar är att vi inte skildes som ovänner, vi är och kommer alltid vara bästa vänner, det är jag helt övertygad om...
Ja vi har fortfarande smågräl, men långt ifrån några av de som vi har haft innan.
Vårt förhållande som situationen tvingar in oss i är i mina ögon det bästa vi har haft på väldigt länge!
Vi har idag ett varannan Vecka ansvar som jag skulle vilja kalla det.
Dvs varannan vecka har jag fullt ansvar för michelle, hämta henne, lämna henne, natta henne mm mm. Varannan vecka har sandra detta ansvar!
Sen så de veckor vi inte har ansvaret så hjälper vi till i mån om tid med passning när den andra parten ska träna eller göra något annat som krockar!
t.ex jag tränar ons och lör och de veckor som Michelle är min så HJÄLPER Sandra mig så jag kan sticka och träna, och givetvis vice verse.
Dock så kan jag inte räkna med denna utan skulle hon bli bokad på något annat så, så är valet hennes om hon vill hjälpa mig eller om hon vill göra det andra och jag får då ta mitt ansvar och antingen hoppas över min träning eller fråga om någon annan vill hjälpa mig denna tiden!
Detta gör att man inte tar den andra för givet att Sandra ska ställa upp, utan snarare så är man tacksam för att hon vill ställa upp på hennes "fritid"
och givetvis vice verse!
likaså känner jag att mina hobbies som bilen, tv spel eller vad det nu kan vara, det får jag chansen att roa mig med /syssla med på min fria vecka!
Samtidigt så på kvällarna när vi är färdiga med vårt, då vi faktiskt bor under samma tak så tittar vi på någon/några tv serier tillsammans i soffan! vi har ju faktiskt väldigt lika smak på tv serier och filmer så det är väldigt enkelt.
Det är också väldigt mysigt att kunna fortfarande lägg huvudet och luta mig mot henne när vi tittar på något i soffan.
och att känna den närheten det innebär!
Jag behöver inte känna att jag ska be om lov när jag ska iväg och göra något, så länge jag gör det på min fria vecka, utan det är mitt val vad jag vill göra, däremot så berättar jag det av respekt så att hon vet var jag tar vägen!
Detta är något som jag ser som ett väl fungerande förhållande, och jag tror det kallas ömsesidig respekt!

Mer kommer har så många tankar, men mils långa inlägg är inte roliga att läsa

en ursäkt



Känner att jag ska passa på att be om ursäkt här... för jag vill inte och har ingen avsikt att såra någon eller vara elak, det jag vill komma fram till med mina kommande bloggar är hur jag ser på förhållande, varför jag har aggerat och gjort som jag gjort, hur ett bra förhållande kan vara i mina ögon.

och min avsikt är ALDRIG att såra eller misskreditera någon så därför passar jag på att be om ursäkt här och nu för allt jag skrivit allt jag kommer skriva :-)



Det ultimata förhållandet [Del 1 Hobbys]


Hmm, pratade precis med en god vän som har ett stort problem... samma problem som jag brottades med Sandra i början på vårt förhållande! och från och till under hela tiden nästan! (japp jag kommer få höra att "Nu e du orättvis" efter detta)
När jag och Sandra träffades så bodde jag i stockholm, var singel och levde själv i princip! hade inneboende men det räknas inte!
Så jag spelade väldigt mycket onlinerollspel läs Everquest för er som vet vad det är, det är det spelet som är fadern och moderns till alla onlinerollspel, t.ex. World of Warcraft.
Denna typen av spel tar väldigt mycket tid, man kan inte sätta sig ner och bara spela en kvart, utan minimum speltid skulle jag säga är minst 1 timme!
ofta var det lätta att 3-8timmar flöt förbi utan att man märkte det.
Detta är väl ok så länge man inte har någon annan att ta ansvar för och det är väldigt kul och JA det är väldigt socialt att spela eftersom man spelar tillsammans med andra.
ok tillbaka till probleme, givetvis så drog jag ner på detta när vi väl flyttade tillsammans, eller faktiskt redan när vi började dejta och jag flyttat ner till Malmö.
Men jag var inte berädd att ge upp min hobby, detta var något jag tyckte var kul och framför allt MKT bättre än TV, jag har aldrig varit ett stort fan av slötittande på TV, och jag anser det vara fördummande :-\
ska jag se något på TV så är det för att jag vill se det.
så jag drog ner på spelandet men jag slutade inte med det, men då var detta in OK, trots att jag till och med fick en expansion av henne i julklapp någon jul senare!
Då fick jag faktiskt Sandra att spela tillsammans med mig, helt plötsligt var alla de timmarna vi spelade OK och vi spelade tillsammans (Hon satt bredvid och pratade och var med och vi tog beslut och sådant tillsammans) hon tyckte till och med det var kul och kunde föreslå att vi skulle spela!
Men detta dog ut, minns inte varför, så när jag sedan köpte Everquest2 så försökte hon spela med mig lite men det var inte kul på samma sätt, tyckte hon.
dock så fortsatte jag spela, men då blev det ett problem igen, det gick så långt att hon var på vg att slänga ut min dator under ett gräl som handlade om just mitt spelande, trots att jag försökte utnyttja tider då hon tittade på TV eller gjorde annat som jag inte tyckte var kul!
Detta slutade med att jag la ner spelandet helt! och istället så när hon satt vid datorn så slösurfade jag bara och gjorde helt meningslösa saker istället!
YES I KNOW there is always 2 sides of a story... och detta är min sida av historien

Så här när jag analyserar det i efterhand så kommer jag fram till att problemet är inte att jag spelade, utan att Sandra hade inga egna hobbys, eller i varje fall inga hon kunde göra hemma, vi hade inga fasta regler eller "schema" eller vad man nu ska kalla det med egen-tid och vi-tid utan allt krockade, samt förmågan att förstå den andra parten var kanske inte så bra hos någon av oss!

Detta kommer bli en lite serie där jag ska försöka komma fram till hur ett bra förhållande ser ut (ur min synvinkel hehe)

Det e fredag!