tisdag, april 05, 2011

http://www.gohelpingpeople.com/

Vill än en gång slå ett slag för http://www.gohelpingpeople.com/ ingen kan göra allt men alla kan vi göra lite.
här är ett sätt att hjälpa de som har det mycket tuffare än vi någonsin kan tänka oss.
och på detta viset så kan vi alla faktiskt gå utanför vår egen lilla värld och hjälpa.
Nu vet jag att många tänker, varför ska jag hjälpa andra när jag kanske inte ens kan hjälpa mig själv, eller i sverige ha vi massa som är hemlösa.
http://www.gohelpingpeople.com/ är bara en av många sätt att hjälpa någon annan än sig själv.
och jag tror på att det man gör osjälviskt för någon annan får man igen.
Karma har ett märkligt sätt att alltid komma tillbaka.

Ikanobanken

Som ni ser har det kommit upp en ny banner på bloggen.
Jag är egentligen emot att leta bank på nätet eller tittar på de banker som inte är det vanliga bankerna.
De flesta av oss förknippar säkert Ikanobanken med krediten man kan få hos Ikea!
men jag kollade närmare på dessa nät Tradedoubler kom med ett nytt erbjudande och har faktiskt själv kontaktat dom nu för att styra upp mitt toplån, lånet som jag tyvär var tvungen att ta pga förlusten när vi sålde huset, och om det går och stämmer som de säger på Ikanombanken så kommer jag sänka mina räntekostnade med tusenlappar, från 7% i ränta ner till c:a 4,25% i ränta, vilket är väldigt mycket.
en sådan sänkning för mig och jag gissa även för många andra med skulle innebära mindre pengar som försvinner i ren ränta dvs pengar man inte får något för utan som går rakt ner i bankens "fickor"
så helt klart värt att titta på, klicka in på bannern ovan och se om de kanske kan hjälap dig med

teknikens under

Igår när jag skulle upp till Helsingborg på AP där så ringer Sandra, och frågar om jag också i min kallender har inbokat att vi ska vara på Michelles skola på utvecklingssamtal. kollar kallendern och mycket riktigt där ligger det.
vi kommer fram till att Sandra ska sticka in till utvecklingssamtalet och om det är OK med Michelles lärare ha mig på högtalartelefon så jag också kan vara med på mötet.
Detta gick alldeles utmärkt, så medans jag sitter i bilen på väg till helsingborg är jag samtidigt i trelleborg på Michelles skola, och det gick riktigt bra att vara med på Samtalet.
Så tack till teknikens under, och lite tänka utanför boxen mentalitet. och givetvis till en Lärare som är öppen för nya ideer.