onsdag, juni 15, 2011

Lite bilder

För er som är nyfikna eller vill se vad som hänt de föregående veckorna så har jag på min Facebook sida lagt upp lite nya bilder, dessa finner ni här
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.389608353125.192200.645183125

att jobba för provision vs jobba för en fast lön

Var på Restaurang igår och åt tillsammans med Macke, Camilla och Sandra, och vi hade bokat bord till 18:30, och var på plats där till halv.
sedan tog det 20 minuter innan vi ens fick beställa något, eller någon ens kom till vårt bord.
Här kommer den stora skillnaden på svenska restauranger mot de flesta utländska, och då jämför jag framför allt mot USA, och likvärdiga ställen som det vi var på igår.
När vi då fått beställa vår mat och dryck, så säger jag, att eftersom det tog 20 minuter innan vi ens blev omhändertagna så kunde de kanske bjuda på en snackskorg eller liknande före maten.
Men svaret jag får är att dom kompenserar inte för sådana saker och de har faktiskt mycket att göra, och hon trodde inte alls att vi fått vänta så länge. dvs hon argumenterade med kunden!
I sverige är detta inget problem för de får sin lön ändå och lever inte på dricksen.
Men i utlandet så hade en servitris som jobbar på provision, dvs dricksen är den stora delen av inkomstkällan, aldrig gjort något sådant! där hade kunden haft rätt och blivit väl omhändertagen, och i första skedet aldrig behövt vänta så länge, då de vet att det går ut över deras inkomst.
Samma sak jäller i princip all provision, som är inkomst efter utfört arbete egentligen, dvs den som gör bäst ifrån sig får bäst betalt.
nu ska tilläggas här att servitrisen ändrade på sig och kom sedan ut med en snackskorg åt oss medans vi väntade på maten, och detta gjorde också att vi lämnade dricks när vi betalade vår nota.
så slutet gott allting gott.
tilläggas kan göras att jag aldrig som kund är otrevlig, och min fråga i till servitrisen var väldigt vänligt ställd!