torsdag, mars 11, 2010

Hur mycket ska man orka

Hur mycket ska man orka eller tåla, när någon som man innerst inne ser upp till och har gjort hela sitt liv, gör en besviken gång på gång på gång.
När man har en inre känsla att denna person som betyder mycket för en antagligen ljuger för en för att skydda sig själv, och försätter en i ohållbara situationer gång på gång.
ska man kan man bryta, hur får man personen att lyssna, att förstå att han sårar och förstör för alla i sin närhet genom sitt beteende?
Jag försvarar honom inför alla gång på gång, säger att han kommer göra det han lovat, han kommer denna gången är annorlunda?
men sen i mitt hjärta så känner jag att det kommer bli som alla andra gånger, det kommer en "ursäkt" en förklaring som visar på hans oskuld att det varit yttre omständigheter som gjort att han inte hållt det han lovat denna gången heller.
Men jag känner att om det blir så denna gången, så försätter han mig i en situation jag inte kan reda ut, som kommer påverka mig och min dotter vädlgt negativt och göra att vi får fortsätta hanka oss fram istället för att kunna förbättra vår situation.
jag känner mig handlingsförlamad, jag tycker jag försökt allt