måndag, mars 28, 2011

Vad kostar det dig att vara sjuk?

Hur mycket kostar det dig att vara sjuk?
vad kostar 1 karrensdag dig i löneförlust, eller att vara hemma en vecka med bara 80% av din lön
om du då hade för 370kr i månaden kunnat sköta om din kropp och kanske minska sjukdagarna för dig, är det då inte värt att kanske fundera på ett Kosttillskott som fungerar, och som bevisligen har gjort massa andra friskare, piggare och gladare?
eller är det dyrt att sköta din hälsa för 13kr om dagen, när du mycket väl kan köpa en latte för 37kr ett par gånger i veckan utan att ens tveka?
ibland undrar jag hur folk tänker?

App attack


Var länge sedan jag hade ett Appar på min telefon inlägg här på min blogg.
so here goes, för er som är nyfikna eller som kanske själva letar roliga/bra/användbara appar.

detta har jag på min privata telefon som är en SonyEricsson Xperia Play.

3G Watchdog
Enkel app som håller koll på min Datatrafik, går att ställa in varningar, jag har t.ex. en varning som säger ifrån när jag närmar mig 1GB i data trafik under månaden. mycket smidig med en bra widget till som man lägger på skrivbordet.

Adobe Reader
för att i telefonen kunna läsa PDF filer

Bankdroid
app som jag kan lägga in mina banker/bensinkort mm och enkelt kolla saldo på dem, kan även skicka ut statusmedelanden när en förändring på ett konto sker, t.ex om där kommer in eller tas ut pengar från det. går att lägga in en spärr/säkerhet som gör att man måste rita in ett grafiskt lösenord för att komma in i den.

ColorNote
enkelt sätt att göra listor och anteckningar i telefonen. går även lägga ut valda sådana som widgetar, t.ex. handlarlistan eller din dagliga Todolista.

Dropbox
2gb fri lagring i "molnet" så du enkelt kan komma åt eller flytta stora filer mellan olika datorer och andra enheter, jag har t.ex. mina Kyäni presentationer liggandes här, då vet jag att jag alltid både via telefone och datorn och andras datorer enkelt kan komma åt dom, går även att dela ut mappar till andra om man vill dela filer med dem.

EasyInstaller
Använder jag för att installera APK filer enkelt i min telefon.

FuelLog
Smart och enkelt program för att hålla koll på bilen bensinkonsumtion, hur mycket bilen kostar per mil mm. man fyller i kostnad, hur mycket man tankat för och vad tripräknaren står på, så sköter programmet resten.

GoSMS
RIKTIGT bra SMS ersättare, med massa inställningar, snyggare utseende mm

Nordea
Min bankapp där jag enkelt men fortfarande säkert kan flytta pengar mellan olika konton mm

Spotify
har man Spotify Premium så är detta en given app, full tillgång till din egen musik var du än är, själv kör jag mobilen uppkopplad mot min bilstereo via Bluetooth och strömmar sen min Spotify musik rätt in i bilstereon. den kan även spela dina lokala filer så alla de ljudböcker som jag har på den spelar den minst lika bra, dvs den enda musikspelaren du behöver.

Touch Calender
En mycket bra och kraftfull men användarvänlig kallender med möjlighet att styra och zooma in och ut precis som på google maps.

Twitter
för att enkelt twittra och läsa de twitters jag följer i mobilen.

Zedge
Hämtar bra bakgrundsbilder, ringsignaler och andra signaler här direkt.

have fun... och om ni har andra bra tips så posta gäran dom som kommentarer i denna bloggen.

en riktigt rolig helg

Hela helgen var planerad att köra mycket Kortpresentationer för Kyäni nere i ystad regionen.
så på lördag dag körde jag neråt ystad.
Då det var strålande solsken så valde jag småvägarna, och la i sportläget på automatlådan för att få lite mer aktiv körning.
det är en underbar kännsla att susa fram på de mindre och väldigt fina vägarna som går mellan trelleborg och ystad. ha vägarna för sig själv, solen skiner och man kör kanske lite fortare......
Väl nere i ystad lite tidigare än jag egentligen hade behövt så passade jag på att äta lite, sen iväg och tvätta bilen innan jag skulle ha mitt första KP för dagen.
KPt var med en mycket trevlig tjej som jag ska följa upp nu idag med, som jag tror kan bli riktigt duktig när hon kör igång.
Efter detta så bar det av hem till syrran och Anders, för lite middag.
Satt och snackade med dom en stund och bara hade det trevligt, vid 9 på kvällen så körde jag sen hem till Mamma och Anders, för att sova där, kollade film och pratade lite över ett glas vin.
Var en mycket trevlig lördag med andra ord.
Sen i söndags bar det redan på morgonen iväg in till Skurup, för att köra en hel massa KP, där både åt tjej som ligger i min organisation och lite egna.
framåt kvällen så avslutade vi allting med en HemPresentation i skurup för att sen bege mig hemåt igen.
och Söndagen sedan avslutade vi på bästa möjliga vis med först en svensk Affärspresentation över Internet, och sedan en på Engelska för övriga europa.
så allt som allt en mycket bra och trevlig helg, där jag verkligen känner att jag gjort massa vettiga saker.