måndag, maj 10, 2010

Viktigt att kunna be om ursäkt

Det är otroligt viktigt att kunna be sina barn om ursäkt om man gjort något fel, hur ska de annars lära sig att själva be om ursäkt.

Idag när jag kallade in Michelle för att maten var klar, så säger en av hennes kompisar där ute att hon blivit av med sina skor, jag blir lätt irriterad, för jag och Michelle har flera gånger haft diskutionen att hon inte får ta av sig skorna ute, för hon blir av med dom, och hon förstör sina strumpor, samt det är inte tillräckligt varmt så hon kan bli sjuk.
Oavsett så var jag irriterad så jag skäller på henne där ute om det, bland hennes vänner, och vi går in och äter, efter maten går vi ut och letar efter skorna, men innan vi går ut så ber jag om ursäkt för att jag skällde på henne mitt bland hennes vänner, och att jag ska tänka mig för nästa gång.
Oavsett så hittar vi skorna eller rättare sagt Tindra en av tjejerna där ute har hittat dom medans vi var inne och åt.

Dagens Middag



Dagens Middag blev en Baconlindad köttfärslimpa med ugnsbakade potatis och lök klyftor.
Väldigt enkelt och blev mkt gott, även Michelle åt det med hull och hår, utom Löken så klart :)
Men tack vare att det var Klyftor så var det enkelt att rensa bort löken till henne.

Gör en köttfärslimpa enligt den kokbok ni nu råkar använda, lägg den i en ugnssäker form, lägg över bacon så det täcker hela köttfärslimpan.
Klyfta löken och potatisen i lagom stora klyftor, koka upp löken 3 minuter i lite vatten och lägg sedan lök och potatis runt limpan.
In med det i ugnen, låt den stå på 175grader i c:a 30 minuter, häll över 1/2 - 1 DL av lökkoket och bre lite flytande margarin över allting.
Låt stå ytterliggare 30 minuter i ugnen.
Voila så var det klart, jag serverade med lite kall bearnesås och ketchup men det är ju valfritt.

Riktig Helg

Tog riktig helg denna helgen, dvs jag gjorde inga måsten över huvudtaget, utan i lördags drog jag iväg till Helsingborg på Wangan Meet, en riktigt trevlig bilträff, var där uppe med Björn och träffade även David och Linda där, det var riktigt trevligt trots regnet.
Blev mycket skitsnack bilkollande och efter träffen så kliade det ÄNNU mer i bilbyggartarmen.
Hemma sen på kvällen så tog jag det bara lugnt, kollade på Fast and the Furious ännu en gång, mest för att få inspiration till bilen.
Sen igår söndag, så pillade jag halva dagen med att göra dekaler och planera inför Skåne Crazy Tour samt snackade med vår webkille, efter det spelade jag lite Final Fantasy XIII så grymt snyggt och kul det är. Var även iväg en sväng och handlade mat och lite presenter för michelle ska på 2st dubbelkallas nu till helgen som hon är hos mig.
så en riktigt avkopplande helg för en gång skull på väldigt länge.