onsdag, juli 29, 2009

En klok man sa....

För flera år sedan så läste jag en artickel om Will Smith.
Den handlade om den umgängeskrets man har.
Det han sa är något som jag än idag tror väldigt hårt på, och jag sparade den artickeln då, Igår när Sandra packade så hittade vi den, och den ska upp på min anslagstavla, för det är en lärdom jag tänker föra vidare till Michelle

Så här löd artickeln
" Will Smith anser att det smartaste man kan göra som en tonåring är att dumpa de vänner som inte håller sig inom lagens gränser. Detta råd fick nämligen Will Smith själv när var tonåring.
De bästa någon någonsin sagt till mig är att du är endast lika bra som de människor du umgås med. Kolla på de fem vännerna som du spenderar mest tid med och det säger vem du är. När jag var ung och märkte vilka jag umgicks med, blev jag inte särkilt imponerad. Om du är den smartaste personen i ditt kompisgäng, då bör du skaffa ett nytt kompisgäng, detta säger Will Smith till Teen Hollywood"

Och det är så sant. Man blir som de man umgås med, vill du lyckas är det dumt att umgås med folk som är mindre framgångsrika än vad du är.
vill du bli smart och duktig på något, då ska du umgås med de som är bättre än dig på detta.
Jag tror alla vi någon gång har kommit på oss själva med att bli som de vi umgåtts med. Så dett kanske inte bara gäller Barn och ungdomar.
Jag vill bli bättre på billjud, och bilstyling, därför har jag sett till att jobba mig in i de kretsarna, skaffa mig rätt vänner och rätt kontakter.
Dett har redan hjälpt mig mkt, och mer kommer det att göra.
Vill jag bli en duktig entreprenör så inte ska jag i varje fall umgås med en som nöjer sig med sitt 9-5 jobb.
osv osv
Så Michelle kommer jag i varje fall att fostra att hon ska välja sina vänner, det låter kanske elakt, men jag tror på det och det kommer gynna henne i framtiden.

Till Michelle



Kommer försöka förhansboka denna kommer i oktober, och tror Michelle hade SÅÅÅÅ älskat den!

Nyvunnen Motivation

Känner äntligen att nu har jag nyvunnen motivation att ta tag i en massa saker som legat på is länge.
Men jag känner att nu är rätt tid att äntligen återvinna kontrollen över mig själv
aldeles för länge har jag låtit omständigheterna bestämma min väg.
BUT NO MORE!
Jag har dåligt samvete för att jag inte tränat på länge, inte känt motivation eller ork
men nu kommer höstsäsongen snart igång. Jag har ju sagt att jag ska ta svart bälte, och det ska jag, Kommer träna Kata med MarkusBQ i skivarp så snart de kommer igång, men även försöka få igång kataträning i Trelleborg, och blir inte det av så flyttar jag min träning helt till Skivarps klubb... Lite längre körning, men det får jag lösa!
Har sagt det innan men nu ska jag, fom måndag är det BRAK varje morgon, om jag så ska stiga upp 15 minuter tidigare för att hinna det och sen ta en dush.
Jag är trött på att inte vara nöjd med min kropp, att jag ens låtit den förfalla som jag har.

Sen har jag en massa mål och drömmar, dags att göra upp en plan att nå dom, ta ett i taget, har lite möjligheter som kanske öppnat sig, ska börja titta lite på dom nu.
inte bara knega vidare och precis klara mig, Ja jag har ett hus som kostar mycket.
Men istället för att dra ner på min levnadsstandard och mina utgifter, varför inte istället höjag mina inkomster. I början kanske jag ska göra en kombination för att få bättre kontroll över allt!

Bilen ska bli utställningsklar, och den ska bli en Headturner, så är det bara!
Detta för att denna bilen ska leda till något som jag vill jobba med, något som jag kan bli riktigt duktig på, men då måste jag visa mig först!

Som jag skrivit tidigare så fort Sandra flyttat ut ska jag påbörja och göra minst en förbättring på huset varje dag, tills allt e klart.
för det ska bli klart NU och det ska säljas mycket snart.

Jag tror att tar jag tag i dessa sakerna och lägger manken till så kommer jag lyckas outstanding. För jag kan, jag vill och jag ska lyckas!

Tabun

En sak som förundrar mig i sverige är vissa saker som verkar vara Tabu men som egentligen inte borde vara det.

1. Pengar, Det är nästan tabubelagt att säga att man tjänar bra med pengar, man riskerar alltid att råka i ganska korkade diskutioner då, skulle man däremot nämna att man har dåligt med pengar, så känner alla igen sig, men så fort det handlar om att vilja tjäna mycket pengar, att ha ett mål att bli rik. DÅ är det fel, varför är det såhär, varför skulle det inte vara bra att vilja ha mycket pengar, att kunna försörja sin familj , kunna skämma bort sina barn, resa mycket, äta gott, köpa fina kläder och saker. Var i är detta fel, varför är detta så tabubelagt?

2. Sex, att älska någon att visa nakenhet, prata om sex, detta verkar vara ett anant väldigt hett ämne, som folk skämms för på olika sätt, vi kan ta TV som ett exempel, Vi kan på bästa sändningstid visa filmer med så mycket blod så mycket våld detta utan att någon blinkar eller ens reagerar, men skulle man se ett bröst, en bar bringa eller ett par som har sex på samma sändningstid, så skulle de bli ramaskri.
Vad är så fel med att 2 människor visar att de älskar varandra, detta är det mest naturliga vi har, men istället så visar vi våra barn att det är fel att älska men att döda och slåss är helt ok. Fan inte konstigt att världen är så skruvad som den är.

3. Framgång, går lite hand i hand med pengar, men att vilja bli framgångsrik, då är man inte en svensson längre, att våga tro på sig själv, vilja mer än ett 9-5 job då är man konstig, då sticker man ut, att öppet säga att man vill driva ett eget företag som kan ge en en passiv inkomst, detta är fel, istället för att få höra, meningar som "Hoppas du lyckas" "Vad bra, vad glad jag är för dig" "Lycka till!!" så får man oftast höra... "ingen annan i familje har lyckats varför skulle du" Eller "Det där går inte".

4. Självförtroende, Att våga tro på sig själv! att säga jag är bäst, jag kan, jag är snygg osv är fel, då sticker man ut, Det får man inte säga, Det värsta jag hört någon svara på en sådan sak är "Jävla USA älskare" Varför ska det vara så fel att tycka om ett land som uppmuntrar att man tror på sig själv? Varför är det fel att tro på sig själv i sverige?

Så nu har jag tagit upp ett par TABU belagda ämnen, och det utan att skämmas, känna att jag gör något fel!
Jag kan säga ärligt att..
Jag tror på mig själv, jag vet att jag kommer lyckas, jag kommer tjäna mycket pengar och bli ekonomiskt oberoende, för jag slutar ALDRIG att sträva mot det.
Jag älskar sex, och jag älskar att tjäna och spendera pengar!