tisdag, oktober 26, 2010

Distansförhållande!?!


Jag har nu i lite mer än 1 år haft ett Distans förhållande, och det har väl både sina för och sina nackdelar, precis som alla förhållanden.
Men det finns ett par punkter som skiljer ett distans förhållande över ett vanligt, och då snackar jag inte om man bor ett par mil från varandra, utan om man bor 30 mil eller mer, dvs när det börjar bli att man måste planera när man kan och ska träffas, när pengar spelar en roll i det hela mm, dvs när man faktiskt helt plötsligt har 2 liv, ett liv tillsammans med och ett liv när man är själv.
Läste en blogg hos en väldigt god vän som sitter lite i samma sits som jag
hennes blogg hittar ni här om just distansförhållande

Tycker de punkter som Anna tar upp där är MYCKET bra punkter att tänka på så dessa kommer jag inte gå djupare in på.

Men de punkter som jag ser som för respektive nackdelar med så som jag och Sandra har det är.
+ Jag kan de dagar/veckor som jag inte är med Sandra koncentrera mig på och göra det jag vill göra, Jobba med Kyäni, spela datorspel, sticka till garaget mm mm utan att jag behöver "be om lov" eller kolla om vi har andra planer, utan dessa dagar är mina dagar.
- Längtan är ett stort minus, då man kan inte bara sätta sig i bilen eller sticka över för att man känner att man vill Mysa, man vill vara med henne, utan där är Telefonen det enda hjälpmedel (och Facebook, och MSN mm)
+ Längtan, längtan är även ett stort Plus, för man värderar verkligen den tid man har tillsammans, risken är mindre att man tar varandra för givet, då den tid man faktiskt har tillsammans den vill man vara tillsammans, och värdesätter MKT mer än om man bor med någon 24/7
- Kostnad, det kostar massor mer med ett distansförhållande, man måste ha ett bra telefonabbonemang då man pratar ett par timmar om dagen i telefon, det blir många sms mm mm, Reser, det kostar minst 1000kr tur och retur oavsett hur man reser, bil, tåg mm för min del, detta måste man ta in i sin budget, och det är också avgörande för hur ofta man kan ses.

Detta var lite av mina Pros and Cons med ett distansförhållande.
Och som även Anna skriver i sin blogg, så ger man sig in i ett sådant så måste man vara riktigt säker. MEN man kan aldrig veta innan man provat!
och som jag skrev i min Smallville blog, Jag är säker, jag har hittat min Louise Lane!! det är ÄKTA!

Doubt

“There is nothing more dreadful than the habit of doubt. Doubt separates people. It is a poison that disintegrates friendships and breaks up pleasant relations. It is a thorn that irritates and hurts; it is a sword that kills.” - Buddha

Dagens Android Tips


Dagens Android tips är en Widget som jag upptäckte nu i helgen.
Den heter Fancy Widget och är en väldigt enkel och stilren widget som man lägger på skrivbordet.
Man byter ut sin vanliga klockwidget mot denna, och då får man dels en snygg digital klicka, som visar Klockan så klart, men den visar också vart du befinner dig DOH!, och vädret med en snygg icon, samt temperaturen.
Vädret får den genom att då och då koppla igång GPSen kolla var du befinner dig och sedan kolla av mot någon väderlekstjänst vad vädret är precis där du befinner dig.
Vill man inte använda GPSen så kan man istället ställa in en stad och alltid ha vädret på den orten.
Men det är en enkel, snygg och faktiskt riktigt bra widget tycker jag.

jag kanske är barnslig

Men min absolut favo serie just nu är smallville.
Den har alla pojkdrömmarna, om superhjältar och min gamla serietidningsidol, och den har massa romantik, jag för en kille så är där den ultimata kärlekshistorian också, och man drömmer om att själv hitta sin egen Louise Lane, (vilket jag tror jag gjort nu)




There is no better time than NOW!

“Don't wait until everything is just right. It will never be perfect. There will always be challenges, obstacles and less than perfect conditions. So what. Get started now. With each step you take, you will grow stronger and stronger, more and more skilled, more and more self-confident and more and more successful.” - Mark Victor Hansen

ny dag nya tag

Anledningarna blir bara fler och fler.
Jag måste gå från halvfart, till hel fart, det är enda sättet för mig att reda ut den "mess" jag är i.
Imorse behövde jag verkligen Possitivt tänkande skivan i min CD spelare. blir nog Motivations skivan på vägen hem.
Tur att det faktiskt går bättre och bättre för varje månad. Jag ser ju att det funkar i varje fall, ska bara få lite fart på det också!