tisdag, november 30, 2010

Funderar på att utbilda mig

Har funderat på detta från och till, att vidareutbilda mig, just nu känner jag att jag sitter fast lite granna där jag är, och vet inte heller hur jag ska komma vidare.
Men det finns något som jag tror att jag skulle kunna bli riktigt duktig på och som jag skulle vilja göra vid sidan om....
så just nu håller jag på att undersöka hur man skulle kunna utbilda sig till det, utan att det går ut över Kyäni mm.
"Problemet" att hitta en utbildning som inriktar sig på det jag vill göra är den stora utmaningen just nu, än så länge hittar jag bara privat utbildningar inom det och de kostar mer pengar än jag har :) får helt enkelt söka vidare.

Pengar, Roten till allt ont?


är Pengar roten till allt ont?
nej men kärleken till pengar kanske är (dock vill jag säga att religion är roten till allt ont, men det är en helt annan blogg)
Pengar gör dig inte lycklig!
Det gör dom kanske inte, men om man har pengar så slipper man oroa sig för att överleva och ta hand om sig och sina kära, och kan istället koncentrera sig på det som faktiskt gör en lycklig.

Vad jag vill få ut av detta är att med pengar så underlättas så mycket.
Har man tillräckligt så överlever man och kan koncentrera sig på trevligare saker än på att gå och oroa sig för att om man har råd med mat även denna månaden, ska jag klara betala alla räkningar,
Man slipper gnälla på att lönen är för låg, jag får inte de bidrag jag borde få mm mm mm.
Utan istället kan man laga den mat man vill, ge den tiden man lägger på att oroa sig till att istället göra trevliga saker med de man älskar.
Man kan om ens barn vill ha en glass på sommaren, köpa glassen till dom utan att fundera över om man då har pengar över till ett frukost bröd som ska räcka resten av veckan.
Och har man sedan ett överflöd så kan man helt plötsligt hjälpa de som är mindre lyckligt lottade.
Man kan skänka pengar till Cancerforskning, eller rädda barnen eller något annan organisation som jobbar för att göra livet bättre för de delar av världen som kanske inte kan ha det överflöd vi egentligen har.
så nej Pengar är inte roten till allt ont!