torsdag, augusti 28, 2008

Alla föds som orginal men riskerar att dö som sämre kopior

Torsdagen kom och gick! (var trött när jag skrev första gånge, så det blev fredagen kom och gick, eller så var det en önskedröm :-) )

Vaknade imorse och var så trött att jag bara ville vända på mig, men som vanligt är jag uppe ur sängen bara ett par minuter efter att klockan ringt första gången!
Fixar inte att snooza, då hade jag varit ett lik när jag stiger upp, utan jag måste gå upp direkt... såvida jag inte ligger bredvid någon riktigt trevlig flicka förstås, då kanske man har mer motivation att stanna i sängen :-) men det var ett tag sen nu!

glömmer att göra mackor och ha med mig varje morgon, kan inte äta frukost hemma så jag får ofta köpa på jobb, men 10spänn för 1 bulle med lite tråkigt pålägg som de inte bytt ut på 3,5 år känns lite trist.

på väg till jobb så håller jag på att krocka, var på 108an som jag kommer i kanske lite snabbare än vad man får 100-110 på vägen, brukar aldrig vara något problem, ser att i höger körfält står en bil och blinkar med varningsblinkersen, tänker det är väl bara något pucko som måste fixa något, är inte första gånge ju!
vad jag inte ser förän det nästan är försent är bilen som sitter i räcket på min väghalva, nitar bromsen för att få ner hastigheten lite skriker i däcken, tur man har bra bromsar, och lyckas sen snittsigt zickzacka mellan bilarna med bara ett par centimeter till den ena!
blev lite skakis där, men det gick ju bra.

har faktiskt haft riktigt mkt att göra på jobb idag, var skönt som omväxling, och nästa vecka blir det nog också en hel del!
snackade en del med tjejen från Au, jag döper nu henne till Kelly lättare så när man har ett namn!
och en del SMS, så jag kollade med 3 om de har ett globalt paket 29kr I månaden 3Global heter det, finns att läsa om på www.tre.se för de 29 kr så kan jag ringa bl.a. Fasta telefoner i australien för endast 18öre minuten, istället för 15kr minuten, och sms kostar mig bara 69öre istället för 2kr så skickar jag 22SMS på en månad till henne så har jag sparat in de pengarna helt ok.
ska prova det nu och se om det är vettigt för mig!

fick även hennes kompis Tash's MSN så snackade lite med henne också, de är grymt trevliga alla där, och tydligen ser deom allihopa fram emot att jag ska komma, kommer bli skitkul.
Tash frågade om jag hade några planer och vad jag ville göra..och när jag tänkt efter så kom jag fram till att så som jag vill ha det så är min enda plan att inte ha några planer, utan att ta dagen som den kommer därborta. Låta Kelly visa mig runt och bara fly från livet här hemma en månad!

jag ser så mkt fram emot detta.

Hemma sen så lagade jag en av mina specialiteer, en sak som Mamma en gång gjorde på lite rester och som blev himmla gott
Man tar antingen Kassler eller fläskfile
1 stor gul lök
Kokt potatis, går bra med överbliven från gårdagens middag
kokar upp 2-3 påsar med bearnesås
och en burk med skivad svamp
samt ost
lägg Kassler/fläskfile, potatis, lök och svamp i 2 lager vardera i en ugnsform
häll över bearnesåsen, och lägg på osten så den täcker hela
sätt in i ugnen på 200grader i 20-30 minuter och sen är det klart

surfade runt lite på roliga klipp på Youtube.com som ni kan se i lite tidigare inlägg som jag delat med mig.
och sen kollade vi på ännu en klassiker, FinalDestination! riktigt bra film, även om den är bäst första gången, eftersom sen tappar man ju hela spänningen och överskningsmomenten :-)

nu ska jag med gå och lägga mig, är ju fredag imorgon!

Dagens Citat blir "Alla föds som orginal
men riskerar att dö som sämre kopior"


Dagens låt är:
"Can anybody out there hear me?
'Cause I can't seem to hear myself
Can anybody out there see me?
'Cause I can't seem to see myself...
There's gotta be a heaven somewhere
Can you save me from this hell?
Can anybody out there feel me?
'Cause I can't seem to feel myself

Losing my way
Keep losing my way...
Keep losing my way...
Can you help me find my way?
Losing my way
Keep losing my way
Keep losing my way...
Can you help me find my way?"


Be a man!!

hmm, vad innebär det att vara en man!
är det att vara en skitstövel som tror sig vara bättre än kvinnan?
är det att utnyttja kvinnor till sin fördel och se ner på dem?
eller att anse att om man gör en kvinna en tjänst så ska hon betala tillbaka så som det passar mannen?
Om det är så, så är jag ingen man!

men om det innebär att man tar hand om de som behöver det, om de man älskar och finns där för dom!
att ställa upp när det behövs, och även när det kanske inte behövs.
Att vara en axel att luta sig mot när den man älskar behöver det, att veta när den man älskar behöver en, och inte bara godta ett "Nej allt är bra" när man vet att det inte är det.
DÅ är jag en man!

Kolla koreografin

Kunde inte hjälpa det
men den är ju såååååååå bra... bara kolla den underbara koreografin till videon

Underbältet

Eftersom vi är på den humor nivån så kommer här en till!!

2 sköna låtar (i love stand up comedy)



Kon är ett nyttigt djur!

(Nedanstående är en faktauppsats skriven av en mellanstadieelev)

Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!