måndag, augusti 09, 2010

Soffgrupp säljes

Nu ska jag försöka sälja av min soffgrupp, den är aldeles för stor för min lägenhet för att passa in.
vet ni någon som söker en skön soffgrupp eller soffa / fåtölj så tipsa dom om denna.
Den är hur skön som helst att ligga/sitta i och när man väl satt sig vill man itne resa sig igen.

Blåbär

Här är 5 enledningar till att Blåbär är bra

och blåbär är bara 1 av de 8 Superbären som finns i en Kyäni Sunrise!

Konto till barnen


I Fredags skaffade som sagt jag ett Bankkonto till Michelle, och jag ville ju att det skulle vara hennes Konto, dvs stå på henne, men givetvis att jag måste vara med för att hon ska ta ut pengar!
Men det som jag blev förvånad över är det att även om jag som Pappa till henne skapar kontot, Jag och Sandra är skillda, så har även Sandra tillgång till all konto information.
Jag måste tillsammans med Sandra skriva en fullmakt om att kunna vara med Michelle när hon ska ta ut pengarna, annars måste båda föräldrarna vara med.
Nu är detta inget problem för mig och Sandra då vi har bra kontakt och är väldigt bra vänner, så detta löser vi snabbt och enkelt.
Men det jag tänker på är ju i de fallen där föräldrarna av någon anledning inte vill ha kontakt med varandra, Ska man då inte kunna öppna ett konto med sitt barn. Ska man då vara låst till att själv ha ett konto i sitt eget namn som man sedan skriver över eller tar ut alla pengar ifrån när barnet sen ska få det?

En underbar helg med min Prinsessa

Har haft en helt underbar helg med Michelle denna helgen, vi har varit hemma från jobb i fredags, då hon under början på förra veckan dragit på sig Bältros?!?! Tydligen kan även barn få detta om de haft vattenkoppor, det kan träda igenom om de får temporärt nedsatt imunförsvar.
i varje fall så har hon inte lidit av det så på fredagen passade vi på att sticka ner till banken och skapa ett bankkonto till henne där hon kan spara födelsedagspengar, veckopengar mm till sådant som hon själv vill spara till.
Tack vare att jag är Förmånskund på Nordea, så fick även Michelle ett förmånskonto med lite bättre ränta på, dock bara 6 fria uttag per år men hon kommer ju inte ta ut pengarna så ofta så det spelar ingen roll.
Efter det så åt vi på Sibylla och sen en sväng in på Biblioteket, där jag skaffade ett Lånekort, och så lånade vi en bok till Michelle att läsa på kvällarna, Givetvis en bok om djur :)

I lördags så hade jag lovat att hon skulle få ringa Emilia hennes kompis, men när vi inte fick tag på henne så ringde vi Mikaela istället, men hon skulle på kalas så det gick inte så bra, så vi provade även att ringa till Linea, och då berättade Lineas mamma att dom också skulle på kalas, och frågade om inte Michelle skulle dit, för det var en killa på dagis som fyllde sex, men han hade inte bjudit Michelle, så för att trösta Michelle så stack vi och handlade grejor för att baka, och så bakade vi Chocolate Chip cookies tillsammans istället. Dom blev riktigt goda, senare på kvällen så hade vi film och godis mys innan sängdax.

Och slutligen söndagen började med att Michelle stack till Tindra för att leka, och sedan även med Meja och Naomi, alla tjejerna var hemma hos Meja & Naomi och lekte, så jag passade på att städa och spela lite.
Men så kom Michelle hem, och jag såg att hon var ledsen för något, visade sig att hon inte fick vara med längre när de skulle gå hem till Tindra, var något om en teckning.
vet inte exakt varför, utan vi satt och pratade lite istället, sen så lekte vi skattjakt och gjorde massa andra saker tillsammans där hemma.
även denna kvällen avslutade vi med att mysa med lite barnprogram tillsammans.
Så allt som allt trots de tråkig incidenterna för Michelle så har vi båda haft en mycket mysig och kul helg tillsammans, och försökt göra mycket mer bara vi två.

Kommer sakna henne denna veckan!