onsdag, mars 24, 2010

Its just one of those days

Lärdomar

Man säger ju att man ska lära sig av alla misstag så har de inte varit helt i onödan
detta har jag lärt mig av huset!

  • Man ska ALDRIG blanda in släkt eller vänner när det handlar om pengar, och absolut inte när det rör sig om så här mycket pengar, oavsett att de säger att det är bättre att dom gör det än att man anlitar någon.
  • Hade jag valt det dyrare alternativet att ta ett full entreprenad så hade det blivit billigare än att jag som nu valde det billigare alternativet att lita på att de hantverkare som sa att dom kunde göra det billigare skulle göra det också då det kostat mig mer pengar att ta det billigare alternativet.
  • Oavsett vem som gör jobbet, se till att det finns kontrakt och att alla parter håller sin del av kontraktet.

Men de viktigaste lärdomen är var inte DUMSNÅL och blanda ALDRIG släkt/vänner och pengar.

fan vad trött jag blir på huset

Där är tydligen ett antal grövre fel pga att saker inte gjorts på rätt sätt, samt saker som inte gjorts färdigt utan bara lämnats av de som hjälpte oss bygga det.
Många saker jag itne vetat om eller kunnat fixa som visat sig vid besiktningarna!
och nu kommer köparen hålla inne delar av betalningen tills detta är fixat och jag vet inte hur jag ska göra, jag har inte råd att ta in någon som fixar de fel som andra gjort, som fixar saker som borde gjorts rätt från början, nu kommer det kosta mig nya hantverkare arvoden för att fixa någon annans fel. FAN VAD TRÖTT JAG BLIR. ibland önskar jag att huset bara försvann, att jag slapp hela den skiten, för det har bara ställt till det för mig och mina nära.

Om jag kunde...

Om jag kunde visa dig ett sätt du kan bygga upp en verksamhet vid sidan av ditt jobb, där du kan om du lägger ner 5-10 timmar av din tid i veckan, bygga upp en återkommande inkomst på från ett par tusen i månaden till en heltidsinkomst.
Skulle du vara beredd att lyssna på vad jag vill visa innan du avgör om det är något för dig eller inte?
Skulle du vara beredd att lägga 5-10 timmar / vecka under 2-3 års tid för att lära dig samtidigt som du bygger upp denna inkomst?
Skulle det vara ok om du visste att det kostar c:a 1000Kr att komma igång med detta, och att du får den hjälp som du behöver för att lyckas med detta!
Jag vill hjälpa dig med detta om du är villig att lyssna 20 minuter innan du bestämmer dig om det är rätt för dig eller inte.

Mitt badrum

Lite suddig men satt upp det höga skåpet och det låga precis bredvid och satt in mina grejor.
Monterade ett vägghängt skåp.
och även en spegel med en liten hylla
Slutligen en riktigt snygg och fet bil jag såg i garaget jag parkerade i Malmö igår. stor vill ha faktor

Vilken kväll

Igår så hade jag bestämt mig för tapeten skulle ner i mitt sovrum, och jag skulle slipa.
Fixade lite mat och sen släpade jag in den enorma slipmaskinen som jag fått låna av Patrik.
Försker få igång den men där är glapp i sladden så det går sådär och helt plötsligt så slocknar halva lägenheten.
Kollar i proppskåpet så bra det går i mörkret, lyckas se att en säkring (propp) har gått, och inga reserv i hela lägenheten.
lyckas se att de andra är röda 10A säkringar, så jag kör iväg till Ica Maxi som fortfarande har öppet vid halv åtta på kvällen.
Köper 2 paket röda säkringar, samt lite skruvar och pluggar som jag också behöver.
Hem igen och försöker byta, men inte gick det för tydligen så i mitt säkringsskåp så är 2st gröna 5A vilket känns väldigt lite och just denna var en av de 2, resten är röda, och sen spisen har en blå 20A.
Jaha struntar i att köra iväg igen, pallar inte utan bestämmer mig för att göra färdigt badrummet istället.
ska även nämnas att denna säkringen som gick, slog ut halva min hall, mitt sovrum där huvudjacket för mitt internet/ADSL måste vara inkopplad, och det uttag som TVn i stora rummet sitter kopplad på, så med andra ord gjort mig helt handikappad :)
Bilder på hur badrummet blev kommer i nästa blogg.