onsdag, september 15, 2010

"Smart Kid Rich Kid"

Jag har fortfarande inte riktigt släppt det här med Konto och Michelle
Sandra hade varit nere på Nordea och då frågar, och det är för att vi båda är förmyndigare för Michelle som vi båda ska ha full tillsyn till kontot, då det är Michelles Konto så att säga.
Detta gör att eftersom jag nu öppnade detta, men det är Michelles konto, så kan inte sandra göra samma sak.
Detta kan jag på sätt och vis förstå men tycker det är ett tillkrånglat och dumt system, men jag får väl acceptera det om jag nu vid tidig ålder vill lära Michelle att spara själv och handskas med pengar.
Men då kommer vi till nästa grej jag reagerade på, det är det att egentligen tycker dom tydligen inte att barn ska ha eget konto före de är 16 år, dvs de ska inte lära sig att handskas med pengar och bankkonto innan de är 16år utan innan dess är det föräldrarna som ska sköta detta.
16 ÅR...... inte konstigt att barn har en så skev bild på pengar, för de skäms bort av att föräldrarna tar hand om det till dom.
Nej det går jag inte riktigt med på, jag vill redan nu lära michelle värdet av pengar, och att spara om man vill ha något.
Att man inte kan få något för ingenting, utan för en insatts kan man bli belönad.
jag har också en ide som jag ska införa så fort det är något Michelle verkligen vill spara till som gör att hon lär sig hur mycket som krävs för att hon ska uppnå det hon vill köpa, jag återkommer här
Men tills dess kan jag rekomendera "Smart Kid Rich Kid" med Robert Kyosaki.

Födelsedagsfirande i massor

Michelle fyller snart år och då hon nu har 2 "familjer" så kommer det bli en hel massa firande i varje fall!
Dels kommer vi dra igång allting med ett barnkalas uta på Ridskolan, så hennes vänner få rida lite ta hand om hästarna och äta korv/hamburgare.
Sen helgen efter så kommer Sandra ha henne den 16:e och fira av henne där, och den 17:e åker vi ner till Min mamma och så bjuder vi dit släkten där för att fira henne.
Sen riskerar det att bli 2 mindre "barn/vän" kalas också gissar jag!
så många kalas blir det ;)

Min tjej börjar bli stor

Både idag och igår när jag lämnade Michelle på fritan så när vi går ut ur kapprummet så säger hon, "pappa.... du behöver inte följa med in, du kan lämna mig här, jag kan själv säga till att jag kommit nu."
Det känns lite vemodigt och svårt, vill ju följa henne in, krama om henne och säga hejdå, min lilla flicka.
Men får väl börja inse min lilla flicka blir bara större och större, idag följde jag bara en bit av vägen i korridoren innan vi sa hejdå, och jag får faktiskt fortfarande min hejdå kram i varje fall.