tisdag, april 06, 2010

TV

Har ett litet Dilema, just nu är det inte något problem, men det kan bli!
Jag har en av många kanske speciell syn på det här med TV tittande.
Dels så anser jag att TVn fördummar en i stora drag, 90% av allt på TV aktiverar inte hjärnan utan snarare tvärtom, låter hjärnan gå in i en dvala och bara matas.
och När man sitter framför TVn så slutar produktiviteten.
Nu är TV inte bara av undo, även jag älskar en bra film eller serie som avkoppling.
Men däremot anser jag att man ska inte stirra på den där dumburken under hela dagar, för man blir "försoffad"!
Denna syn på TV gör att Michelles TV tittande är nerkortat till lite på morgonen på helger precis när man stigit upp innan frukost, och sen får hon titta lite på Barnprogram på kvällarna, men mitt på dagen är TVn avstängd, jag tycker inte den ska behöva vara igång när man faktiskt roar sig med annat och leker.
och att se film gör vi bara på fredag och lördag kväll och då tillsammans för att mysa lite.
Givetvis blir det även här undantag då och då, men det är just det det är undantag, dvs inte en vana eller något hon ska räkna med.
Men nu har jag då hamnat i en situation som i framtiden kan bli en konflikt, då min älskade Sandra har en annan syn på TV både hon och hennes son Max har TVn igång i princip 24/7 den går alltid i bakgrunden och Sandra har svårt att somna utan att den är igång, men när hon är hos mig så har vi istället lite musik på när vi lägger oss, vilket kan vara väldigt rofyllt.
Men återigen det här med TVn då hon har en uppfostran och sätt att låta Max göra saker och se på TV medans min uppfostran med Michelle är helt annorlunda och skiljer sig väldigt mycket där.
Jag säger inte att mitt sätt är fel och hennes rätt eller motsattsen, men den dag vi flyttar ihopa kommer detta bli en krock, för någon av oss måste vika sig.
och risken jag ser är att Michelle blir väldigt TV beroende, för är en TV igång så fastnar hon där och bara sitter och stirrar, och går inte att nå fram till. medans många andra barn kan ju leka samtidigt, även om jag då tycker man ska stänga av TVn för att dels barnet gör något annat, dels för att det kostar pengar och ström och miljö att ha något som drar ström igång hela tiden.

Helt underbart

Igår var vi och såg Draktränaren, Jag, Michelle, Sandra och Max.
Riktigt bra film, även om vi såg den på svenska så gillade jag med den en klar BlueRay film när den släpps.
Men det bästa under hela filmen var när Michelle vänder sig till mig ger mig en spontanpuss och säger " Pappa TACK för att du valde denna filmen" och man riktigt såg hur det lysste i hennes ögon och att hon menade det av hela sitt hjärta, då bara smällte mitt.