torsdag, september 09, 2010

Nu e det slut med veckopeng

Japp, från och med nästa vecka kommer Michelle inte få mer Veckopengar!

Hon kommer istället få tjäna ihopa sina pengar här hemma, jag har tagit fram ett belöningssystem som jag tänkte prova!
Jag har skapat 3 olika sysslor och till dessa sysslorna har jag gjort belöningskort som är värda lite olika mycket.
de 3 sysslorna är
  1. Plocka undan bestick 1Kr
  2. Städa sitt rum 2kr
  3. Dammsuga Rummet 3Kr
Dvs var gång hon gör någon av dessa sysslorna så får hon ett belöningskort som vi lägger i en låda, sen på söndagen så räknar vi samman alla korten, och så får hon lika mycket i veckopeng/belöning som hon har tjänat ihopa under veckan.
Jag vill nämligen försöka lära henne att man kan inte få något för ingenting, utan vill man tjäna pengar får man jobba för det på något sätt, och vill man tjäna mer får man göra mer.

Får se hur bra detta funkar, men i mitt huvud låter det bra, jag tar gärna emot tankar och ideer om detta eller förslag på hur jag kan göra det bättre!

Profit is better than vages!
Vages gives you a living, Profit Makes you a fortune

Lätta mitt hjärta lite

Behöver lätta mitt hjärta lite.
en sak som tärt mig ganska länge fram och tillbaka, har försökt helt släppa det och gå vidare men det kommer tillbaka till mig om och om igen.

Ni som följt min blogg vet att huset som vi sålde hade ett antal fel/missar och saker som inte var klara, som min far slarvat med, jag har efter lång tid insett att jag inte längre kan hålla honom om ryggen för de fel och det han orsakat.
jag har flera gånger bett om hjälp att lösa detta men inget hände, utan det slutade med att vi förlorade ytterliggare 100'000kr förutom den förlust vi redan gjort på försäljningen.
Försäljningsförlusten kan jag ta, vi sålde vid fel tidpunkt mm mm, men denna förlusten på 100'000kr kan jag inte annat än att skylla på min fars slarv och att han aldrig trots många löften att hjälpa till inte gjorde det.
detta ovanpå väldigt mycket annat har gjort att jag tagit beslutet att bryta med honom, för jag orkar helt enkelt inte mer.
Men då han är min far och och saker med huset fortfarande kommer tillbaka och spökar i mitt liv, och jag kommer sitta fast med att betala för hans misstag de kommande 5 åren så är det svårt att helt släppa.
och så får jag då höra för någon dag sedan att han inte förstår varför jag är arg på honom?!?!?
Men jag är inte arg, jag är besviken, jag är så otroligt besviken, dels för att han inte tagit ansvar för mig, sin son, ej heller ansvar för de fel han orsakat och de löften han givit att hjälpa mig reda ut det, utan istället så många lögner.
Och sen har han inte en enda gång hört av sig, frågat hur det gick med huset, frågat hur det är med mig, eller Michelle, inte ett enda ljud!

behövde som sagt bara lätta mitt hjärta lite, och då hjälper mig denna bloggen väldigt mycket!

tänk på att....

Tänk på att den som snackar skit om andra inför dig, även snackar skit om dig inför andra!