Dagens Middag blev en Baconlindad köttfärslimpa med ugnsbakade potatis och lök klyftor.
Väldigt enkelt och blev mkt gott, även Michelle åt det med hull och hår, utom Löken så klart :)
Men tack vare att det var Klyftor så var det enkelt att rensa bort löken till henne.
Gör en köttfärslimpa enligt den kokbok ni nu råkar använda, lägg den i en ugnssäker form, lägg över bacon så det täcker hela köttfärslimpan.
Klyfta löken och potatisen i lagom stora klyftor, koka upp löken 3 minuter i lite vatten och lägg sedan lök och potatis runt limpan.
In med det i ugnen, låt den stå på 175grader i c:a 30 minuter, häll över 1/2 - 1 DL av lökkoket och bre lite flytande margarin över allting.
Låt stå ytterliggare 30 minuter i ugnen.
Voila så var det klart, jag serverade med lite kall bearnesås och ketchup men det är ju valfritt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar